Kuolemansairaan vauvan elämälle tuli kaunis tarkoitus - vaikea lukea kyynelehtimättä

27.04.2015 17:15 - Senni Loikala

Jess Evans ja Mike Houlston saivat kuulla odottavansa kaksosia, mutta pian onni muuttui suruksi. Toinen vauvoista oli kuolemansairas, mutta vanhemmat keksivät hänen lyhyeksi jääneelle elämälleen uskomattoman tarkoituksen.

Kun Jess Evans, 28, ja Mike Houlston, 30, kuulivat saavansa kaksoset, olivat he innoissaan.

- Sillä hetkellä, kun kuulimme odottavamme kaksosia, tahdoimme kertoa asiasta kaikille. Pistimme ultraäänikuvan kahdesta pienestä nyytistämme Facebookiin, Jess kertoo.

Pian onni muuttui suruksi. Pariskunta joutui kuulemaan, että toinen lapsista tulisi joko syntymään kuolleena tai elämään vain muutaman tunnin synnytyksen jälkeen. Hänellä oli vakava sairaus, jonka vuoksi hänen aivonsa eivät pystyneet kehittymään.

Pari kieltäytyi abortista

Lääkärit ehdottivat pariskunnalle mahdollisuutta abortoida sairastunut vauva, mutta Jessille ja Mikelle se ei tullut kysymykseenkään.

- Ajattelimme, että jos saisimme viettää edes hetken hänen kanssaan, edes kymmenen minuuttia tai tunnin, niin se aika olisi kaikista arvokkainta, mitä tulisimme ikinä kokemaan, Jess kertoo.

Pariskunta otti myös selvää, voisiko vastasyntyneestä vauvasta tulla elinluovuttaja. Tällöin hänen lyhyellä elämällään saattaisi olla vielä syvempi tarkoitus.

"Olemme ylpeitä hänestä"

Kaksosten Teddyn ja Noahin syntymästä on kulunut noin vuosi. Tuolloin Teddy sai elää vain tunti 40 minuuttia.

Vanhempien tahdon ansiosta heti pienokaisen poisnukkumisen jälkeen hänelle tehtiin elinluovutusleikkaus. Pojalta operoitiin sydänläpät ja munuaiset, jotka pelastivat myöhemmin munuaisen vajaatoimintaa sairastaneen aikuisen hengen. Samalla Teddystä tuli Iso-Britannian nuorin ihminen, joka on luovuttanut elimiään.

- Hän eli ja kuoli sankarina. On mahdotonta selittää, kuinka ylpeitä olemme hänestä, Mike sanoo.

- On lohduttavaa tietää, että osa rakkaimmastasi elää jossakin toisessa, Jess kertoo.

Pääset katsomaan synnytyssairaalassa otettuja kuvia Teddysta ja myöhemmin otettuja kuvia perheestä täältä.

Lue myös: Pienokainen syntyi ilman nenää ja sieraimia: "Täydellinen ihmevauva"

Lähde: Mirror

Kilpailut

Uusimmat