Liiallisella limsan juomisella voi olla todella vakavat seuraukset: Tositarina säikäyttää

28.03.2015 19:15 - Rea Tallgren

Amerikkalainen toimittaja on kirjoittanut järkyttävän tarinan lapsuudestaan. Tarina pistää ymmärtämään, että liiallinen limsan nauttiminen todella voi olla vaarallista.

Andy Campbell on amerikkalaisen Huffington Postin toimittaja. Mies kirjoittaa tuoreessa artikkelissaan pelottavasta lapsuudenkokemuksestaan, joka voisi tapahtua kenelle tahansa limsaa äärimmäisen paljon nauttivalle tänäkin päivänä.

Varhaisteini-ikäisenä poikana Campbell oli juonut limsaa jatkuvasti. Hänen vanhempansa ostivat limsaa kotiin, ja sitä oli aina saatavilla. Lopulta saattoi kulua viikkoja - ellei Campbellin mukaan jopa kuukausia - kun hän joi janoonsakin pelkkää limsaa eikä alkuunkaan vettä.

Vaikka Campbell oli 12-vuotias, muuten tyystin terve poika, sai limsan juominen vedenjuonnin kustannuksella aikaan kauhean tapahtuman.

"Äitini kutsui minua syömään eräänä aivan tavallisena päivänä. Nousin sohvalta, ja yhtäkkiä kaikki pimeni."

Campbell kertoo heränneensä äitinsä huutoon. Hysteeriset vanhemmat luulivat pojan saaneen sairauskohtauksen - todellisuudessa selitys oli vielä erikoisempi.

Kun Campbell kiidätettiin sairaalaan, peräti kolme terveydenhoitoalan ammattilaista yritti ottaa häneltä verikokeita, mutta kukaan ei löytänyt hänen suoniaan. Kävi ilmi, että hänen suonensa olivat "romahtaneet", koska hänen kehonsa oli kuivunut jatkuvan limsan juomisen seurauksena.

"Minulle sanottiin tuolloin, etten saa enää ikinä juoda limsaa. Enkä ole juonut." hän summaa traumaattisen kokemuksensa seurauksia.

Lue myös: Pääse limsakoukusta vihdoin eroon – 10 tapaa päihittää addiktio

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat