Miten tyylit ovat vuosisadassa muuttuneet: Nyt nähdään korealainen versio

22.03.2015 18:15 - Linda Arponen

Videosarja, jossa nähdään naisten tyylien muuttuminen sadan vuoden aikana, on saanut jälleen jatkoa. Tällä kertaa vuorossa on korealainen versio, jossa tehdään katsaus sekä Etelä- että Pohjois-Koreaan.

Olemme kertoneet aiemmin kolmesta Cut.comin tekemästä videosta, joissa on seurattu naisten kauneusihanteiden muuttumista sadan vuoden aikana.

Ensimmäisessä videossa nähtiin valkoinen ja toisessa musta yhdysvaltalaisnainen. Kuukausi sitten vuorossa oli iranilaisnainen.

Tällä kertaa videolle on päässyt korealaisnainen. Historiaa tuntevat tietävät, kuinka Korean sodan seurauksena maa jakautui kahteen valtioon, Etelä- ja Pohjois-Koreaan. Tällä uudella videolla koetaan tämä tilanne uudelleen, sillä siinä nähtävillä ensimmäisillä vuosikymmenillä tyylejä on vain yksi, mutta 1950-luvusta lähtien kaksi.

Tyylejä seuraamalla huomaa, kuinka Etelä-Koreassa tyylit ovat olleet vuosikymmenestä toiseen varsin samankaltaisia kuin länsimaissa. Myös Pohjois-Koreassa ovat tyylit toki muuttuneet, mutta pysyneet huomattavasti konservatiivisempina ja yksinkertaisempina kuin etelässä.

Katso mielenkiintoinen video alta.

Kilpailut

Uusimmat