Nyt vähän luonnetta: 5 tilannetta, joihin vain ylikiltit ihmiset joutuvat

23.09.2014 22:15 - Senni Loikala

Ylikiltit ihmiset löytävät muita useammin itsensä tietyistä tilanteista, kuten korjaamasta muiden sotkuja.

Kiltteys on kultainen ominaisuus ihmisen luonteessa. Liika on kuitenkin liikaa. Tunnistatko itsesi tilanteista, joihin monesti vain ylikiltit ihmiset ajautuvat?

Annat puhelinnumerosi säälistä

Ylikiltit ihmiset joutuvat välillä kiusallisiin tilanteisiin erityisesti baareissa ja yökerhoissa. Olet saattanut jutella sellaisen ihmisen kanssa, josta et ole kiinnostunut romanttisessa mielessä. Kun hän pyytää puhelinnumeroasi, jota et todellisuudessa tahtoisi antaa, sanelet sen seuranpitäjällesi välttääksesi loukkaamasta häntä.

Et uskalla tehdä valitusta

Ylikiltit ihmiset eivät aina ole parhaita pitämään kiinni oikeuksistaan. Jos saamaasi ravintola-annokseen maistuu kaatuneen suolapurkki tai naapuri soittaa musiikkia täysillä joka ilta, olet ylikiltti, jos et käy valittamassa asiasta.

Tarjoat aina auttavan kätesi

Liian kilttien ihmisten on usein vaikea sanoa: "ei". Senkin vuoksi heiltä saatetaan monesti pyytää kaikennäköisiä palveluksia. Jos huomaat siivoavasi ystäväsi viikoksi hoitoon antaman lemmikkipupun papanoita kotonasi keskellä pahinta työputkea, korjaavasi aina muiden sotkuja tai oikolukevasi silmät ristissä puolitutun amatöörikirjoittajan 200 sivuista, virheitä vilisevää romaania, saatat lukeutua ylikilttien ihmisten joukkoon.

Palautat löytämäsi rahat

Monet löytävät joskus suurelta summalta tuntuvan määrän rahaa. Useimmiten on kuitenkin niin, että rahojen omistajaa on löytöhetkellä mahdoton jäljittää. Jos sinulla käy Hannu Hanhen tuuri ja löydät 50 euron setelin esimerkiksi bussissa ja käyt antamassa sen kuljettajalle, saatat olla kiltimpi ja tunnollisempi kuin valtaosa ihmisistä tilanteessasi olisi. 

Juttelet säälistä

Ylikiltit ihmiset jumittuvat usein sosiaalisiin tilanteisiin, joissa he eivät oikeasti tahtoisi olla. Mikäli olet viemässä roskapussia ja naapuri pysäyttää sinut avautuakseen perinpohjaisesti taloyhtiön ongelmista, saatat olla ylikiltti, mikäli et livistä tilanteesta hyvissä ajoin.

Lue myös: Häiritseekö epävarmuus ihmissuhteitasi? 7 merkkiä, ja kuinka tilanne korjataan

Kilpailut

Uusimmat