Pissaavan poikanuken liian realistinen pippeli järkytti vanhempia - katso video

01.08.2014 19:15 - Senni Loikala

Monet vanhemmat ovat joutuneet hieraisemaan silmiään nähtyään, että lapselle ostetun nuken haarovälissä on varsin realistiset sukuelimet. Lelu on jakanut mielipiteet puolesta ja vastaan.

Vauvanukkien sukupuolta olisi usein vaikea arvata, jos niillä ei olisi päällään vaaleanpunaisia tai -sinisiä vaatteita. Siksi jotkut vanhemmat ovat järkyttyneet nähtyään, mitä heidän lapsilleen ostamiensa erään leluvalmistajan poikanukkien haaroväleissä on: pippeli. Realistinen sellainen.

Selvää on, että lapset näkevät nuken sukuelimet leikeissään. Ne nimittäin kastavat vaippansa, jolloin ne tulisi vaihtaa kuiviin.

Vanhempien, jotka vastustavat kyseisen valmistajan nukkia, mielestä liian realistiset sukuelimet lelulla ovat asiattomat. Eräs amerikkalaisäiti jakoi hiljattain mielipiteensä Facebookissa: "Miksi?? Ei pienten tyttöjeni tarvitse tietää kaikkea anatomiasta." Vilkasta keskustelua herättäneeseen postaukseen kommentoitiin muun muassa näin: "Ei pienten tyttöjen pitäisi nähdä niitä (sukuelimiä) nukeilla. Yritys (nukkien valmistaja) saa minut voimaan pahoin."

Kasvatusasiantuntijoiden mukaan on kuitenkin tärkeää, että vanhemmat käyttävät oikeita nimiä puhuessaan miesten ja naisten anatomisista eroista lasten kanssa. Koulupsykologi Michel Borbanin mukaan jo yli kolmevuotiaille pitäisi puhua "peniksestä" "pippelin" sijaan.

Psykoterapeutti Robi Ludwigin mielestä mielipiteitä jakanut poikanukke ei ole loukkaava tai seksualisoiva, vaan pelkästään realistinen. Jokaisen päätettäväksi jääköön, sopiiko nukke omien lasten leikkeihin.

Myös osa vanhemmista puolustaa realistiset sukuelimet omaavia nukkia. Lisäksi niiden myyntipakkauksiin on vanhempien valistusten jälkeen lisätty ilmoitus siitä, että nukkien sukuelimet ovat aidon näköiset.

Katso alta HLN-kanavan uutisointi vanhempien eriävistä mielipiteistä siitä, mitä nukkien haaroväleissä saa olla.

Pääset katsomaan hulvattoman videon, jossa uutisankkurit keskustelevat nukesta täältä.

Uutisoimme aiemmin, että monesti myös pojat tahtoisivat leikkiä nukeilla. Sopivatko ne sinun mielestäsi myös heille? Pääset lukemaan aiheesta täältä.

Lähde: Today

Kilpailut

Uusimmat