Suomalaista osaamista hehkutetaan maailmalla - "jatkavat kunnian ja maineen saavuttamista"

28.07.2015 15:15 - Senni Loikala

Ulkomainen uutissivusto nostaa suomalaista osaamista kulttuurin kentällä. 

"Suomalaisella elokuvalla on vahvaa kysyntää Euroopan esitystapahtumissa", näillä sanoilla alkaa ulkomaisen Cineuropa-sivuston tuore artikkeli. Siinä toimittaja Jorn Rossing Jensen ottaa esille kaksi odotettua festivaalia, joissa suomalaisella elokuvalla on merkittävä rooli.

Ensimmäinen festivaaleista on käynnissä paraillaan Tšekissä, ja toinen pyörähtää käyntiin lokakuun lopussa Espanjassa. Jälkimmäisessä Valladolid International Film Festival -elokuvatapahtuma on valinnut Suomen isäntämaaksi juhlavuotenaan. 

- Elokuvataide on erittäin suuresti voimissaan tuossa pienessä, viiden miljoonan asukkaan maassa; tänä päivänä Suomi tuo itseään esille uudella nuorten ohjaajien sukupolvella, joka jatkaa aina kasvavan kunnian ja maineen saavuttamista tässä muovisessa maailmassa, festivaalijärjestäjät kommentoivat.

Ohjelmisto

Lokakuussa espanjalaiset pääsevät näkemään suomalaisia kokoillan elokuvia ja dokumentteja. Esitettävien teosten joukossa ovat muun muassa Aki Kaurismäen Kauas pilvet karkaavat sekä J-P Valkeapään He ovat paenneet.

Elokuvat ovat tekstitetty espanjaksi, ja lisäksi tulossa on espanjaksi suomalaisesta elokuvasta kertova kirja. Hyvä me!

Lue myös: Virittäydy kesäfiilikseen elokuvien ääressä - 10 kepeää suomalaista suvileffaa

Lähde: Cineuropa

Kilpailut

Uusimmat