Tiedätkö Disney-prinsessojen iät? Kahdeksan yllättävää faktaa suosikkipiirretyistä

24.04.2014 19:15 -

Disneyn klassikkoanimaatioihin liittyy monta mielenkiintoista tarinaa.

Melkein jokaisella on oma Disney suosikkinsa iästä riippumatta. Ensimmäinen Disney-klassikko ilmestyi vuonna 1937 ja 90-luvun alusta Disney on julkaissut uuden animaatioelokuvan melkein joka vuosi. Uusin Disney-elokuva Frozen sai ensi-iltansa syksyllä 2013, ja se oli julkaisuvuorossa 52. animaatio. Elokuviin liittyy aina paljon mielenkiintoisia faktoja. Alla listattuna niistä muutama:

1. Prinsessa Ariel Pieni merenneito -elokuvasta sai ulkomuotonsa nuoren Alyssa Milanon mukaan.

2. Alladinin hahmon ulkoisena esikuvana on kerrottu olevan Tom Cruise.

3. Leijona Kuninkaan (Lion King) alkuperäinen nimi oli Viidakon kuningas (King of the Jungle) Onneksi tekijät kuitenkin tajusivat, että leijonat eivät asu viidakossa, ja muuttivat nimen.

4. Pienessä merenneidossa Arielin esittämä Unelmiin mä jään -kappale (Part of Your World) jäi melkein pois alkuperäisestä elokuvasta.

5. Leijona kuninkaassa esitetty Tunnetko jo rakkauden -kappale (Can You Feel The Love Tonight) jäi osaksi elokuvaa vain, koska biisin säveltäjä Elton John sai suostuteltua tuottajat säilyttämään kappaleen elokuvassa. Koskettava laulu voitti parhaan alkuperäisen kappaleen Oscarin vuonna 1995.

6. Walt Disney sai kunnia-Oscarin Lumikki ja seitsemän kääpiötä -elokuvasta, ja se luovutettiin hänelle yhtenä normaalina ja seitsemänä mini-Oscarina.

7. Seitsemälle kääpiölle kokeiltiin monia erilaisia nimiä, ennen kuin päädyttiin nykyisiin nimiin.

8. Kaikkien Disneyn prinsessojen on oletettu olevan teini-ikäisiä: Lumikki on 14-vuotias, Tuhkimo 16-19-vuotias, Ariel 16-vuotias, Jasmine melkein 18-vuotias, Belle 17-21-vuotias, Pocahontas 17-vuotias ja  Elsa on 21-vuotias kruunajaistensa alkaessa. Frozen - huurteinen seikkailu elokuvan prinsessa Elsa on virallisesti ensimmäinen Disney prinsessa, joka ei ole teini.

Kerroimme aiemmin myös muita faktoja Disney-elokuvista. Jutun pääset lukemaan tästä.

Lähde: BuzzFeedVideo

Kilpailut

Uusimmat