Tuore keksintö: Puolen tunnin juoksulenkki - puhelimelle 3 tuntia lisäkestoa

13.10.2014 16:33 - Laura Sulkava

Jo puolen tunnin lenkki saa uuden laturin ansioista kännykkään useita tunteja lisää käyttöaikaa. Tulevaisuudessa voikin odottaa, että alalla koetaan mullistus.

Aikaisemmin uutisoimme, että kännykän lataaminen makuuhuoneessa saattaa lihottaa. Nyt on kyse päinvastaisesta toiminnasta: kunnon kohottamisesta ja akun lataamisesta.

Amerikkalaisten yliopisto-opiskelijoiden kehittämä Ampy-latauslaite lataa laitteen akun liikunnan voimalla. Noin puolikkaan älypuhelimen kokoinen väline on mahdollista kiinnittää ihoon. Kuoren sisällä olevan magneetin liikkuminen tuottaa liike- eli kineettistä energiaa. Kyseinen energia varautuu laitteen akkuun, jota taas voi hyödyntää kännykässä USB-kaapelin yhteydellä.

- Mitä enemmän liikut, sitä enemmän energiaa laite tuottaa, kertoo eräs Ampyn luojista.

Sekä kevyt että raskas liikunta tuottavat energiaa. Puolen tunnin juoksulla, tunnin pyöräilyllä tai 10 000 askeleen kävelyllä voi esimerkiksi saada kolme lisätuntia puhelimelle. Voisikin sanoa, että lenkillä musiikkia kuunnellessa akku ei välttämättä hupene ollenkaan. Akkuun voi käytännössä myös varastoida virtaa, jolloin sen voi käyttää, kun tarvetta on.

Jos urheilee Ampyn akun täyteen, se vastaa noin 50-75% älypuhelimen akun kestosta. Luonnollisesti saatavilla on myös sovellus, joka kertoo, kuinka paljon akusta on latautunut.

Tulevaisuuden kannalta uusi keksintö voi tarkoittaa sitä, että puhelimet latautuvat liikkeessä eikä niitä ole pakollista ladata virtalähteessä. Toisekseen, Ampyn kaltaisesta laitteesta saatava energia on ympäristöystävällistä vihreää energiaa.

Alla kätevästä keksinnöstä englanninkielinen esittelyvideo, josta voi nähdä erilaisia käyttötarkoituksia laitteelle.

Lähde: Mirror

Kilpailut

Uusimmat