Vaarallisessa ulkonäkötrendissä iholle kaivetaan pysyviä arpia - älä katso, jos pelkäät verta

27.04.2015 19:15 - Senni Loikala

Kuvioidut arvet vaativat riskialttiin toimenpiteen, jossa ihoa muun muassa leikataan ja poltetaan. Monet kuitenkin ovat ryhtyneet tähän ja jakaneet kuvia lopputuloksesta sosiaalisessa mediassa.

Maailmalla leviää uusi ulkonäkötrendi, jossa iholle tehdään kuvia arpien avulla. Uudenlainen ihotaide on ollut erityisen suosittua Kanadassa, mutta ihmiset pyytävät tatuoijia tekemään iholleen arpikuvia DailyStar-lehden mukaan ympäri maailmaa. Niiden tekeminen on monessa maassa kuitenkin laitonta.

Jotta arvesta saadaan pysyvä, täytyy ihoa leikata, kaivertaa ja polttaa. Toimenpidettä voisi uskoa äärimmäisen kivuliaaksi, mutta joidenkin tatuointitaiteilijoiden mukaan tavallisen tatuoinnin tekeminen aiheuttaisi enemmän kipua kuin arpikuvan teko.

Hiv-tartunta mahdollinen

Arpikuvista ei välttämättä kannata lähteä haaveilemaan, sillä ne pitävät sisällään suuria riskejä. Jälkeenpäin arvet voivat olla todella arkoja ja ne voivat tulehtua äärimmäisen pahasti.

Toimenpide on sen verran raju, että siitä voi seurata myös henkisiä traumoja. Lisäksi arvet mahdollistavat veren kautta tarttuvien tautien saannin ja näiden joukossa ovat muun muassa A- ja B hepatiitti ja jopa HIV.

Riskeistä huolimatta monet ovat ottaneet iholleen kaiverruksen. Kokosimme Instagramiin lisättyjä kuvia ihmisten ottamista kuva-arvista. Mitä mieltä sinä olet niiden ulkonäöstä?

Lue myös: Uusi lävistystrendi näyttää kipeältä - iho rei'itetään ja narutetaan korsetiksi

Lähde: Daily Star

Kilpailut

Uusimmat