Yksi jäävesihaaste-videoista ei päättynyt niin kuin muut - tämä jokaisen on pakko nähdä

21.08.2014 21:28 - Katariina Näreaho

Ice Bucket Challenge eli jäävesihaaste on kaikkien huulilla. ALS-taudin tietoisuuden lisäämiseksi perustettu kampanja on noussut suureksi ilmiöksi, mutta millaisesta sairaudesta todellisuudessa on kyse?

Jäävesihaasteet ovat nousseet yhdeksi suureksi ilmiöksi, jossa tunnetut julkisuuden henkilöt ja tuntemattomat ihmiset heittävät niskaansa sangollisen jäävettä. Tempausten tarkoituksena on kasvattaa ALS-taudin tietoisuutta ja kerätä rahaa sen tutkimusta varten.

Moni on nähnyt hyytävän hauskoja nettivideoita, mutta kuinka moni todella tietää, mistä ALS-taudissa on oikein kyse ja millaista sairastuneiden arki todelisuudessa on?

Anthony Carbajal on yksi jäävesihaasteeseen osallistuneista. Hän latasi videonsa YouTubeen, mutta se miten video päättyy, on jotain poikkeuksellista. Lopussa Anthony perustelee, miksi hän lähti mukaan haasteeseen.

Koskettavalla videolla mies kertoo, että hänen suvussaan on ALS-tautia. Hänen isoäitinsä ja äitinsä sairastuivat siihen. Vain muutama kuukausi sitten Anthony itse sai kuulla sairastuneensa myös ALS-tautiin.

Videolla Anthony kertoo avoimesti tunteistaan ja näyttää, millaista arki sairaan äidin kanssa on.

- ALS on helvetin pelottava, ette edes tiedä!

- Juuri nyt käteni ovat muuttumassa heikoiksi. Minulla on ongelmia autolla ajamisessa ja paidan napittamisessa. Lopulta en pysty käyttämään käsiäni ja jalkojani ollenkaan. En pysty kävelemään, puhumaan tai hengittämään, Anthony kertoo videolla.

Maanantaina ladattu video on kerännyt vain muutamassa päivässä miljoonia katselukertoja. Katso silmiä avaava video alta.

Esimerkiksi Robert Pattinson on ottanut osaa kampanjaan. Katso hänen jäävesihaaste-videonsa täältä.

Kilpailut

Uusimmat