Yksinäinen munkki on rakentanut taloa yli 50 vuotta - katso huikea lopputulos

22.02.2015 10:15 - Mikko Räsänen

Espanjalainen munkki Justo Martinez alkoi rakentaa omaa katedraaliaan 1961. Yksinäisen miehen vuosikymmeniä kestäneellä työllä on syntynyt valtava rakennus.

Espanjalainen munkki Justo Gallego Martinez joutui vuonna 1961 lähtemään trappistiluostarista, koska oli sairastunut tuberkuloosiin, eikä taudin haluttu tarttuvan muihin munkkeihin. Martinez tervehtyi, mutta luostariin palaamisen sijaan hän alkoi rakentaa omaa katedraaliaan.

Vuodesta 1961 lähtien Martinez on kerännyt rakennusjätettä ja muuta kierrätysmateriaalia ja rakentanut kirkkoaan, joka on kasvanut suuremmaksi ja suuremmaksi. Talon kasvaessa meni myös Martinezin nuoruus. Nyt hän on jo 89-vuotias vanhus, ja yhä hän käyttää vähäiset voimansa kirkkonsa rakentamiseen.

Vuosikymmenten aikana kirkosta on jo kasvanut valtava katedraali, joka jakaa paikallisten asukkaiden mielipiteet. Osa on sitä mieltä, että rakennus rumentaa kaupunkikuvaa, mutta osa arvostaa sitä nähtävyytenä. Martinez ei ole hakenut rakennukselleen mitään rakennuslupia, mutta kaupunki ei ole katedraalin kasvamiseen puuttunut. Pikemminkin Martinez sai kunnianosoituksen, kun kaupunki nimesi katedraalille johtavan tien Antonio Gaudin mukaan. Gaudi oli maailmankuulu arkkitehti, jonka tunnetuin luomus on Barcelonan kesken jäänyt katedraali Sagrada Famigia.

Katso alta kuvia Martinezista ja hänen katedraalistaan.

Lähteet: Wikipedia, Cathedral Justo

Kilpailut

Uusimmat