Ystäväsi lomakuvat sosiaalisessa mediassa tuskin kertovat koko totuutta - tunnistatko ilmiön?

29.07.2014 18:42 - Susanna Karttunen

Tuore tutkimus selvitti, millä kriteereillä naiset lataavat lomakuviaan sosiaalisessa mediassa ja millaiset otokset eivät ainakaan päädy näytille.

Uuden kyselyn mukaan jopa kahdeksan kymmenestä naisesta editoivat lomakuviaan ennen niiden jakamista sosiaalisessa mediassa. Useimmat naiset poistavat kuvat, joissa he näyttävät mielestään rumilta, vaikka muut kuvassa olevat näyttäisivätkin hyvältä.

Yli puolet naisista poistavat miehensä tai poikaystävänsä ottamia kuvia, jotta vain heitä imartelevat kuvat jäävät jäljelle. Pariskunnan ollessa lomalla, nainen on noin 75 prosenttia tapauksista se, joka hoitaa yhteisten lomakuvien jakamisen sosiaalisessa mediassa.

Tutkimus selvitti myös viisi lomakuvatyyppiä, joissa naiset häpeävät itseään eniten. Eniten naiset inhoavat kuvia itsestään, joissa he istuvat bikineissä vatsamakkaroineen. Toiseksi pahimpia ovat kuvat, joissa heillä on tiukat farkut ja jenkkakahvat näkyvät selvästi. Kolmanneksi listalle ylsivät kaksoisleukakuvat ja neljänneksi kännikuvat. Naiset eivät myöskään pidä kuvista, joissa heidän hiuksensa ovat uimisen jälkeen märät ja sotkuiset.

Tutkimuksen mukaan 95 prosenttia ihmisistä jakaa lomakuviaan sosiaalisessa mediassa tai lähettämällä ne kavereilleen.

Uutisoimme aiemmin asioista, jotka jokaisen some-käyttäjän tulisi tietää. Pääset artikkeliin tästä.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat