Herkkujäätelö syntyy kotona kahdesta raaka-aineesta - katso helppo ohje
Lämpimät syyskelit houkuttelevat nauttimaan herkullisesta kotitekoisesta jäätelöstä. Yksinkertainen jälkiruoka syntyy vain kahdesta raaka-aineesta - kunhan on kärsivällisyyttä nukkua yön yli.
Valmistukseen tarvitset vain vispikermaa ja kondensoitua maitoa. Ohjekin on varsin ykisnkertainen:
1. Vatkaa kaksi purkkia kermaa vaahdoksi ja laita se jääkaappiin hetkeksi odottamaan. Vuoraa tällä aikaa laakea astia kelmulla.
2. Lisää kermavaahdon joukkoon purkillinen kondensoitua maitoa ja sekoita aineet keskenään varovasti. Kaada seos astiaan ja laita se pakastimeen yön yli (n. 12 tuntia).
Jäätelöstä tulee pehmeää ja herkullista. Halutessasi voit maustaa jäätelöä esimerkiksi marjoilla, suklaalla tai keksin paloilla.
Lue myös: Terveellinen viilentäjä helteeseen: Tee itse herkullista jogurttijäätelöä
Lähde: Tasting table