Käytätkö iPadia lastenvahtina? Asiantuntija varoittaa vanhempia passiivisuudesta

27.03.2015 18:45 - Eeva Rajala

Vanhemmilla on suuri haaste tasapainottaa ja rajoittaa lastensa teknologian käyttöä. Liika on liikaa, mutta missä menee raja?

Kasvatusasiantuntija Jo Frost, joka tunnetaan parhaiten Supernanny-sarjasta, asennoituu positiivisesti teknologian kehittymiseen.

- Teknologia on tullut jäädäkseen, ja se kehittyy joka päivä. Meidän ei pitäisi katsoa asiaa negatiivisesti, mutta vanhempien pitäisi silti pohtia, miten säädellä lasten tietokoneen ja iPadin käyttöä, Frost kertoo Voicen haastattelussa.

Frost muistuttaa, että teknologian pitäisi palvella perheitä ja yksilöitä mahdollisimman hyvin. Sen ei pitäisi olla tuhoava asia.

IPadin ei pitäisi olla leikkikaveri

- Jos teknologiaa käytetään niin sanottuna elektronisena lastenvahtina, vanhempien pitää kysyä itseltään, mikä on oikeasti ongelmana. Jos teknologiaa käytetään hyväksi oppimisessa ja opiskelussa, tiedämme, että siitä on hyötyä tulevaisuutta silmällä pitäen, Frost pohtii.

Vanhempien pitää olla perillä siitä, miten paljon aikaa lapsi viettää tietokoneen tai iPadin seurassa päivittäin, mitä lapsi laitteilla tekee ja miten se vaikuttaa lapseen ja tämän kehitykseen.

- Ensimmäisten viiden vuoden aikana lapsen aivot kehittyvät terveesti, kun lapsi on vuorovaikutuksessa aikuisten ja toisten lasten kanssa. Tuo vuorovaikutus on jotain sellaista, mihin iPad ei pysty, Frost huomauttaa.

Kilpailut

Uusimmat