Lepää, anna anteeksi, vaali itseäsi... 5 tapaa olla parempi äiti

19.12.2014 13:45 - Heli Thoren

Pitäisikö sinun lapsen elämän parantamisen sijaan miettiä sittenkin enemmän omaa elämääsi?

Onnellinen vanhempi tarkoittaa myös onnellista lasta. Moni äiti unohtaa itsensä lasten etua miettiessään - vaikka todellisuudessa oman navan tuijottelu auttaa lastakin. Vaikka lapselle on tärkeä antaa aikaa on hyvä muistaa, että oman ajan ottaminen on tärkeää, jotta jaksaa olla hyvä äiti.

Kids Activities -sivusto listasi viisi tapaa olla huomenna parempi äiti:

1. Lepää

Vaikka arjen kiireessä lepohetken järjestäminen tuntuu joskus ylitsepääsemättömältä, pyri muistamaan sen tärkeys joka tapauksessa. Joskus se voi tarkoittaa sitä, että suljet television ja menet itse nukkumaan lasten kanssa samaan aikaan. Tiskit ja pyykkikori odottavat huomiseen. Levänneenä nautit lastesi seurasta ja elämästäsi huomattavasti enemmän. Myös lapset nauttivat levänneen äidin seurasta paljon enemmän kuin väsyneen ja stressaantuneen.

2. Löydä itsesi

Oma itse hukkuu helposti äitinä oloon. Pysähdy miettimään, minkälainen elämä on sinulle hyvä. Mistä haaveilet? Mitkä asiat tekevät sinut iloiseksi? Muista itsesi arjessa ja pidä hyvää huolta onnellisuudestasi ja jaksamisestasi. Se heijastuu suoraan myös lastesi elämään.

3. Pyydä anteeksi

Jos tulit huutaneeksi tai tiuskineeksi, pyydä lapsi sivuun leikeistään ja pyydä anteeksi. Meillä kaikilla on hetkemme, kun emme pysty olemaan niin rakastavia ja kärsivällisiä kuin haluaisimme. Mutta onneksi se ei haittaa, koska kukaan ei ole täydellinen. Pyydä lapselta anteeksi ja samalla myös hän ymmärtää, että virheiden tekeminen kuuluu elämään ja niiden jälkeen elämä jatkuu.

4. Hymyile

On ihmeellistä, miten onnelliseksi lapsen voi tehdä pelkällä hymyllä. Kun katsot vaikkapa lasten leikkiä kasvot hymyssä, heidän maailmansa kirkastuu samalla hetkellä. Hymy on pieni mutta tärkeä lahja, jonka voit pienille antaa.

5. Etsi

Etsi uudenlaisia tapoja olla vuorovaikutuksessa lastesi kanssa. Tehkää yhdessä asioita - myös niitä, jotka eivät välttämättä ole sinun mieleesi. Mistä lapsesi voisivat nauttia? Oli se sitten legojen rakentamista, askartelua tai videopelien pelaamista, tehkää niitä yhdessä. Yhdessä tekemisestä tulee kaikille hyvä mieli.


Lue myös: 15 asiaa, joita jokainen äiti osaa arvostaa.


Lähde: Kids Activities

Kilpailut

Uusimmat