Liikaa tavaraa kotona? 6 asiaa, joista kannattaa hankkiutua eroon

25.07.2014 19:15 - Linda Arponen

Jos kotona alkaa olla liian ahdasta tavaramäärän vuoksi, on tietyt asiat hyvä laittaa eteenpäin.

Kodin siistinä pitäminen on tärkeää, sillä se voi vaikuttaa myös mielialaasi. Sotkuisen kodin näkeminen voi nimittäin harmittaa mieltäsi, jolloin sinun tekee lähinnä mieli paeta koko paikasta. Kodin pitäisi kuitenkin olla mukava paikka, jonne on aina kiva palata.

Jos kotisi vyöryvä tavaramäärä alkaa tehdä paikasta sotkuisen ja hermostuttavan näköisen, on aika pitää siivouspäivä ja hankkiutua turhasta roinasta eroon. Ohessa on listattuna asioita, joista kannattaa lähteä liikkeelle.

Vanhat lehdet

Hankkiudu eroon vanhoista lehdistä, jos tiedät, ettei kukaan tule kuitenkaan lukemaan niitä enää uudelleen. Ota selvää, voisitko lahjoittaa lehtiä jonnekin, kuten vaikkapa päiväkoteihin, terveyskeskuksiin, vanhainkoteihin tai joihinkin kierrätyspaikkoihin. Jos lehdissä on joitakin artikkeleita, jotka haluat säästää, voit vaikkapa skannata ne tietokoneellesi tai leikata irti ja laittaa kansioon talteen.

Kuitit, laskut ja asiakirjat

Heitä pois sellaiset kuitit, joita ei ole tarve säilyttää esimerkiksi takuun vuoksi. Myös turhat laskut ja paperit kannattaa heittää pois silloin, kun niitä ei enää tarvitse. Jos haluat kuitenkin säilyttää jotakin, voit skannata nekin koneellesi.

Vaatteet

Voit noudattaa kahden vuoden sääntöä, jonka mukaan kannattaa hankkiutua eroon vaatteista, joita ei ole käyttänyt kahteen vuoteen. Voit myydä vaatteita esimerkiksi kirpputoreilla tai lahjoittaa ne niitä tarvitseville.

Lääkkeet

Käy läpi lääkekaappisi ja tarkista, ovatko tuotteet menneet vanhoiksi. Mikäli parasta ennen -päivä on mennyt aikoja sitten tai et enää muuten tarvitse lääkkeitä, voit palauttaa ne apteekkeihin.

Meikit ja hajuvedet

Tarkista meikit ja hajuvedet kuten lääkkeet. Jos ne ovat menneet vanhoiksi tai et enää käytä niitä, on ne aika heittää pois.

Vanha ja käyttämätön elektroniikka

Lojuuko kotonasi esimerkiksi sähköpiano, jota et käytä? Tai sitten laatikossasi asuu läjä vanhoja kännyköitäsi? Jos kotoasi löytyvä turha elektroniikka on yhä käyttökelpoista, voit yrittää myydä kyseiset tavarat. Jos ne taas ovat rikki, voi ne kierrättää viemällä ne niitä vastaanottaviin kierrätyspisteisiin. Jotkut elektroniikkaa myyvät kaupatkin vastaanottavat sähköromua.

Lue pidempi lista täältä.

Olemme kertoneet aiemmin mitä tehdä, jos vaatekaapissa vallitsee kaaos. Voit lukea jutun täältä.

Lähde: PopSugar

Kilpailut

Uusimmat