Muillekin kuin astioille – 5 erilaista tapaa käyttää tiskiainetta

15.09.2014 21:15 - Linda Arponen

Astianpesuainetta voi käyttää moneen muuhunkin asiaan kuin vain likaisten pannujen tiskaamiseen.

Astianpesuainepullo asuu luultavasti tiskipöydällä, vaikka sen puhdistustehoa voi käyttää muuallakin kuin keittiössä. Kokeile esimerkiksi seuraavia erilaisia tiskiaineen käyttötapoja:

Poista rasvatahrat vaatteista

Tipahtiko paidallesi salaattikastiketta? Hiero tahraan pieni määrä astianpesuainetta ja huuhtele vedellä. Tiskiaine on niin hellävaraista, että se sopii useimmille kankaille, jopa vesipestävälle villalle ja silkille, jotka saattavat vahingoittua liian rankoista pyykinpesuaineista.

Puhdista keittiön ja kylpyhuoneen lattiat

Sekoita ämpärilliseen lämmintä vettä kaksi ruokalusikallista astianpesuainetta. Näin saat hyvää lattianpesuainetta, jolla saat pestyä esimerkiksi keittiön tai kylpyhuoneen laattalattiat. Puulattialle tätä ei kannata käyttää.

Puhdista puutarhakalusteet

Lisää kulholliseen lämmintä vettä loraus tiskiainetta ja käytä sekoitusta puutarhakalusteiden, kuten tuolien ja pöytien pyyhkimiseen. Huuhtele lopuksi puhtaalla vedellä.

Puhdista hiusharjat ja kammat

Harjoihin ja kampoihin kertyy helposti hoitotuotteiden jäämiä ja rasvaa hiuksista. Puhdista siis kammat ja harjat lämpimän veden ja astianpesuaineen sekoituksella.

Nappaa banaanikärpäset

Lisää kolme tippaa astianpesuainetta kulhoon, jossa on etikkaa. Etikka houkuttelee banaanikärpäset luokseen kun taas pesuaine rikkoo nesteen pintajännityksen, jolloin kärpäset hukkuvat etikkaan.

Lue pidempi lista täältä.

Lue myös: Pidä keittiö puhtaana: Seitsemän ympäristöystävällistä siivousniksiä

Lähde: Good Housekeeping

Kilpailut

Uusimmat