Perjantairesepti: Tomaatti-chilikeitto on viileän syysillan lämmittäjä

22.08.2014 13:29 - Heli Thoren

Tämä keitto vain paranee odottaessa. Seuraavana päivänä lämmitettynä keitto on herkullisimmillaan.

Tomaatti-chilikeitto

noin 6 hengelle


1 kg tomaatteja

1 punasipuli

2 valkosipulinkynttä

1 punainen chilipalko

8 dl kasvislientä

2 rkl tomaattipyrettä

2 rkl oliiviöljyä

10 basilikanlehteä

suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Tarjoa: ranskankerman kera


1. Kalttaa tomaatit: Tee tomaatteihin viilto alapuolelle. Kasta ne nopeasti kiehuvaan veteen. Anna olla siellä minuutin ajan. Siirrä tomaatit kylmään veteen. Kuivaa. Nyt kuori irtoaa todella helposti.

2. Leikkaa tomaatit, poista siemenkota ja siemenet. Jätä kulhoon odottamaan.

3. Kuori sipuli ja valkosipulit. Pilko ja kuullota öljyssä kattilassa. Kaada tomaattipyre, tomaatit ja pilkottu chili (ilman siemeniä) mukaan. Kuullota hetken. Lisää basilikanlehdet.

4. Kaada kasvisliemi päälle. Voit jättää lientä vähän käyttämättä, jotta voit säätää keiton paksuutta. Anna kiehua noin vartin ajan.

5. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Lisää kasvislientä tarvittaessa. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Tarjoile valmis keitto ranskankerman ja tuoreen leivän kera.


Suolaiset feta-muffinit maistuvat ihanalta keiton rinnalla. Katso resepti täällä.

Kilpailut

Uusimmat