Pidä keittiö puhtaana: Seitsemän ympäristöystävällistä siivousniksiä

24.04.2014 15:15 - Katariina Näreaho

Näillä vinkeillä jokainen kodinhengetär pitää kodin sydämen ja keittiövälineet puhtaina.

Homelife-sivusto kokosi käteviä niksejä, joilla keittiön laitteet ja välineet saa puhdistettua vaikeimmistakin tahroista. Ja mikä parasta, kaikki tapahtuu ilman vaarallisia kemikaaleja!

1. Pohjaan palanut riisi lähtee kattilasta näin: Kaada kattilaan noin viisi senttimetriä vettä. Sekoita joukkoon ruokalusikallinen astianpesuainetta ja kolme ruokalusikallista ruokasoodaa. Laita kattila liedelle ja anna kiehua hiljalleen noin vartin ajan. Raaputa pohjaan palanut riisi lusikalla tai muovisella kauhalla ja tiskaa normaalisti.

2. Jos veitsissäsi on ruostetta, saat sen pois sipulin avulla. Työnnä veitsi sipuliin ja anna vaikuttaa tunnin ajan. Ennen kuin poistat veitsen, hankaa sitä edestakaisin ja anna sipulin nesteiden tehdä taikansa.

3. Uunivuokaan tarttuneen ruoan saat pois, kun liotat sitä kiehuvassa vedessä, johon on lisätty ruokalusikallinen ruokasoodaa tai suolaa. Anna liota ja sen jälkeen pese normaalisti.

4. Keraamisen lieden saat puhdistettua viinietikan avulla. Kostuta talouspaperi etikalla ja pyyhkäise pinnat puhtaiksi.

5. Uunin saat puhdistettua sitruunalla. Laita kulhoon vettä ja sitruunanmehua. Kypsennä kovalla lämmöllä vartin ajan. Anna uunin jäähtyä ja pyyhi lika pois pyyhkeellä.

6. Pidä jaakaapin pahat hajut poissa asettamalla purkillinen ruokasoodaa jääkaappiin. Pidä purkin kansi auki ja näin sooda imee hajut itseensä. Yksi purkki kestää noin kuusi viikkoa.

7. Tiskikoneen saat puhdistettua myös sitruunan avulla. Lisäksi kone jää raikkaan tuoksuiseksi puhdistuksen jälkeen. Tarkat ohjeet tiskikoneen puhdistamiseen sitruunan avulla löydät täältä.

Lisää hyviä kodin siivousvinkkejä löydät täältä.

Lähde: Homelife

Kilpailut

Uusimmat