Unelmissa hauva? 5 koirarotua, jotka sopivat lapsiperheisiin

13.04.2014 18:15 - Senni Loikala

Eräät koirarodut sopivat toisia paremmin lapsiperheisiin.

Harkitaanko teidän perheessänne koiran hankintaa? Seuraavat rodut tulevat erityisen hyvin toimeen myös lasten kanssa:

1) Labradorinnoutaja sopii loistavasti lapsiperheisiin, sillä ne ovat kärsivällisiä myös pienten lasten kanssa. Luonteeltaan ne ovat ystävällisiä, innokkaita ja tottelevaisia.

2) Kultainennoutaja jakaa monia samoja luonteenpiirteitä kuin labradorinnoutaja. Ne ovat onnellisimmillaan suuren perheen ympäröimänä. Koska kultaisetnoutajat tarvitsevat paljon liikuntaa, voivat samalla lapset innostua ulkoilusta.

3) Beagle on melko pienikokoinen koirarotu, jonka luonteenpiirteisiin kuuluvat energisyys ja sosiaalisuus. Ne saattavat olla myös itsepäisiä, joten kouluttamiseen kannattaa panostaa. Beaglet kuitenkin sopivat hyvin lapsiperheisiin.

4) Staffordshirenbullterrieri on saanut "lastenhoitaja-koiran" lempinimen Iso-Britanniassa, sillä ne ovat innokkaita vartioimaan lapsia. Kyseiset koirat ovat parhaimmillaan, jos perheessä ei ole muita hännänheiluttajia.

5) Sekaroituinen koira tai jokin ylläolevien koirarotujen edustajista voi löytyä eläinten pelastuskodeista. Henkilökunnalta kannattaa kysyä, mikä karvaturreista voisi luonteeltaan sopia parhaiten juuri perheenne elämäntyyliin.

Uutisoimme aiemmin galleriasta, johon on koottu kuvia hylätyistä lemmikeistä ja heidän uusista omistajistaan. Pääset katsomaan herkistävät kuvat tätä kautta.

Lähde: body+soul

Kilpailut

Uusimmat