10 hämmästyttävää ja ikimuistoista kohdetta maailmalta - katso kuvat

16.09.2014 14:56 - Rea Tallgren

Momondo on listannut ikinmuistoisia matkakohteita ympäri maailman. Niihin matkustamista tuskin unohtaa koskaan.

Matkahakukone momondo.fi listasi yksitoista kiehtovinta luontoelämystä ympäri maailmaa.

PERITO MORENON JÄÄTIKKÖ – LOS GLACIARESIN KANSALLISPUISTO, ARGENTIINA

Eteläisessä Argentiinassa sijaitseva Perito Moreno on yksi harvoista jäätiköistä maailmassa, jotka yhä kasvavat. Tällä hetkellä se on 29 kilometriä pitkä ja viisi kilometriä leveä.

THE PINNACLES – NAMBUNGIN KANSALLISPUISTO, AUSTRALIA

Läntisen Australian Nambungin kansallispuiston luonnon muovaamat kivipilarit huokuvat mystiikkaa, kun kävelet niiden keskellä iltahämärässä. Osa pilareista on yli neljä metriä korkeita, eikä niiden syntyperästä olla selvillä.

FLY RANCH GEYSER – NEVADA, USA

Vuonna 1916 nevadalaisen ranchin omistaja kaivoi itselleen kaivoa ja rikkoi tietämättään maanalaisen geotermisen vesitaskun. Nyt, lähes sata vuotta kuuman lähteen syntymisestä, on paikalle syntynyt tämä värikäs geysir. Geysir on muodostunut kirkkaan värisistä mineraaleista, jotka vesilähde on tuonut maan syvyyksistä.

DEADVLEI - NAMIB-NAUKLUFTIN KANSALLISPUISTO, NAMIBIA

Deadvlei on yhdistelmä englannin kielen sanasta dead (’kuolema’) ja afrikaansin kielen sanasta vlei, joka tarkoittaa kosteikkoa. Aavikon akasiapuut ovat seisoneet sijoillaan elottomina viimeiset tuhat vuotta, ja aavikon reunoilla kohoaa osa maailman korkeimmista dyyneistä. Näistä korkein on punaisena hehkuva Sossusvlein dyyni, joka kohoaa 383 metrin korkeuteen – yhtä korkealle siis kuin Empire State Building.

GRAND PRISMATIC SPRING - YELLOWSTONEN KANSALLISPUISTO, USA

Tässä geotermisessä kuumassa lähteessä voit nähdä kaikki sateenkaaren värit – aivan kuin katsoisit optisen prisman läpi. Sen vuoksi kuuma lähde onkin saanut nimen Grand Prismatic Spring. Eri sävyt aiheutuvat mineraalirikkaassa kuumassa vedessä asustavista bakteereista.

THE WAVE, COYOTE BUTTES - ARIZONA, USA

The Wave kuuluu osana suojeltuun Vermilion Cliffs National Monument -alueeseen. Ennen vierailua alueelle tulee hankkia vierailulupa.

MENDENHALLIN JÄÄTIKKÖ - TONGASSIN KANSALLISMETSÄ, ALASKA, USA

Mendenhallin jäätikkö on kuin elävä olento: se muuttuu päivittäin, muovaten samalla myös jään alla olevia luolia. Jäänalaiset luolatkin muuttavat muotoaan ja väriään: mitä ohuemmaksi jääpeite muodostuu, sitä vaaleamman siniseksi luolien väri muuttuu.

Luonnonkauniin paikan näkeminen vaatii sitoutumista – ensimmäiseksi pitää matkustaa vaeltaen tai kajakilla jäätikölle, jonka halki kuljetaan jäärautojen avulla, ja viimeisenä vuorossa on varovainen hivuttautuminen jään alle.

DERWEZE - KARAKUMIN AAVIKKO, TURKMENISTAN

Derweze on vanha öljylähde, joka sytytettiin palamaan yli 40 vuotta sitten. Vuonna 2010 Turkmenistanin presidentti vieraili aukolla ja vaati sen sammutettavaksi, mutta mitään ei kuitenkaan ole tehty - vielä.

SALAR DE UYUNI - ANDIT, BOLIVIA

Maailman suurimmalla suolatasangolla todella on kokoa, se on nimittäin lähes Jamaikan kokoinen. Kun Salar de Uyunilla sataa, muuttuu se loppumattomaksi peiliksi. Ohut vesikerros jää tasangon pinnalle sateen jälkeen, koska vesi ei pysty imeytymään nopeasti tiiviin suolakerroksen läpi.

ANTELOPE CANYON - ARIZONA, USA

Antelope Canyonissa lukemattomat äkkitulvat ovat syöksyneet hiekkakiven läpi muokaten upeita kanjoneita. Vierailu tässä aavemaisen hiljaisessa kanjonissa on kuitenkin riskialtista hupia sadekaudella. Äkkitulvat voivat syöksyä alueen läpi koska tahansa ilman ennakkovaroitusta, jos kilometrien päässä ylävirralla sataa.

Kerroimme aiemmin maailman erikoisimmasta ja upeimmista rannoista. Katso kuvat ja tiedot tästä.

Kilpailut

Uusimmat