6 jäätävän upeaa hotellia maailmalta ja Suomesta listattiin

28.01.2015 14:45 - Noora Suomalainen

Moni suomalainen suuntaa talvella kohti etelän lämpöä, pois Suomen pimeydestä ja kylmyydestä. Osa taas rakastaa talvea niin paljon, että haluaa jopa nukkua lumen ja jään keskellä.

Maailman suurin hotellihakusivusto Trivago.fi listasi kuusi upeaa hotellia, jotka on rakennettu lumesta ja jäästä. Yöpyminen näissä hotelleissa on varmasti mahtava elämys, jota ei helpolla unohda.

Arctic SnowHotel & Glass Igloos (Rovaniemi, Suomi)

Arctic SnowHotel & Glass Igloos sijaitsee talven ihmemaassa Rovaniemen Lehtojärvellä. Alueelta löytyy Lumihotelli, Jääbaari, ainutlaatuinen lumesta rakennettu sauna sekä lasikattoisia igluja. Iglun lasikaton ansiosta tähdet ja revontulet pystyy näkemään vaikka sängyllä loikoillessa. Lumihotellissa tai iglussa yöpyville on tarjolla revontulihälytyspalvelu, jonka avulla mahdolliset revontulet eivät jää näkemättä.

ICEHOTEL (Jukkasjärvi, Ruotsi)

Pohjois-Ruotsissa Jukkasjärven ICEHOTEL on maailman ensimmäinen lumesta ja jäästä rakennettu hotelli. Hotellista löytyy huoneita niin lumi- tai jäähuoneista luksussviitteihin. Tarjolla on myös revontulihuone, jonka jääkaton läpi voi ihastella taivaalla näkyviä revontulia. Hotelli on joka vuosi erilainen, ja siellä yöpyminen on ainutkertainen kokemus.

Hôtel de Glace (Québec, Kanada)

Kanadan Québecissa sijaitseva Hôtel de Glace on upea näky lumesta valmistettuine holvikaarineen ja kristallinkirkkaine jääpatsaineen. Sieltä löytyy yhteensä 44 huonetta ja teemasviittiä. Sviittejä koristavat jää- tai lumipatsaat ja tunnelmallinen valaistus ja osasta löytyy jopa tulisija. Luksusteemasviitissä yöpyvillä on myös oma yksityinen spa. Hotellissa on kaikille asiakkaille tarkoitettu ulkoilmakylpylä ja sauna tähtitaivaan alla.

Sorrisniva Igloo Hotel (Alta, Norja)

Sorrisniva Igloo Hotel on 16 vuotta vanha jäästä ja lumesta valmistettu hotelli Norjan pohjoisosassa Altassa. Taianomaisella tunnelmalla varustetusta hotellista löytyy 30 kahden tai kolmen hengen huonetta sekä sviittejä. Hotellista löytyy myös jääbaari sekä sauna.

Iglu Village Kühtai (Kühtai, Itävalta)

Iglu Village Kühtai sijaitsee Itävallan Alpeilla ja se on maan korkeimmalla sijaitseva talviurheilukeskus (noin 2020 metrin korkeudessa). Iglukylä muodostuu 12 yöpymiseen tarkoitetuista igluista ja tarjolla on sekä 4-6 hengelle tarkoitettuja igluja tai romanttisia kahden hengen igluja. Iglu Villagessa pääsee testaamaan esimerkiksi keskiyön frisbeetä, täydenkuun jalkapalloa ja lumigolfia.

SnowVillage (Kittilä, Suomi)

Joka talvi muuttuva SnowVillage sijaitsee Kittilässä ja sieltä löytyy niin standardihuoneita kuin yksilöllisesti sisustettuja jääsviittejä. Huoneita koristavat jäästä valmistetut yksityiskohdat, jotka on valaistu kauniisti. Alueelta löytyy jääravintola, jossa voi nauttia hyvästä ruuasta lumen ja jään ympäröimänä. Sisätiloista löytyy kaikkien asiakkaiden käyttöön tarkoitettu takkahuone ja hirsiravintola.

Lue myös: Maailman parhaat hotellit listattiin - katso top 10 kuvien kera

Kilpailut

Uusimmat