Haaveiletko muutosta ulkomaille? Katso missä päin maailmaa ulkomaalaisen on helppo asua

04.03.2015 22:45 - Noora Suomalainen

Maailma on täynnä erilaisia maita ja kaupunkeja, mutta kaikki eivät välttämättä ole hyviä paikkoja ulkomaalaisille. Nyt on tutkittu, missä päin maailmaa ulkomaalaiset asukit ovat kaikista tyytyväisimpiä.

Aika usein ulkomaille muutetaan työn takia, eikä siinä tilanteessa aina pysty valitsemaan mihin maahan tai kaupunkiin päätyy. Joskus taas ulkomaille muuton syy on yksinkertaisesti siinä, että haluaa pois tutuista ympyröistä. Silloin kannattaa miettiä, että mikä on juuri itselleen se sopiva paikka.

Nettisivusto InterNations teki tutkimuksen siitä, missä ovat tällä hetkellä onnellisimmat ulkomailla asuvat ihmiset. Tutkimukseen otti osaa 14 000 ulkomailla asuvaa ihmistä 160:ssa eri maassa. Osanottajilta kysyttiin heidän perhe-elämästään, työstään, taloudestaan ja yhteisöön mukaan pääsemisen helppoudesta.

Tutkimusten mukaan Ecuadorissa on halvinta asua, työkuviot sujuvat parhaiten Luxemburgissa ja Sveitsissä ja ystävällisyyttä löytyy eniten Meksikosta ja Amerikasta. Lue alta lisää hyviä puolia kaupungeista:

Guayaquil, Ecuador

Ecuador tuli ykköseksi tutkimuksessa, kun otettiin huomioon tyytyväisyys kokonaisuudessaan. Siellä on halpaa asua ja helppo tutustua uusiin ihmisiin.

Luxemburg City, Luxembourg

Luxemburgissa noin 40 prosenttia väestöstä on ulkomailta muuttaneita ihmisiä, joten siellä muihin muualta muuttaneihin on helppo tutustua.

- Kun muutin tänne ja olin ensimmäistä kertaa lasten leikkipaikalla, se oli täynnä äitejä ja lapsia. Olin todella yllättynyt eri kielien määrästä. Kaikki puhuivat eri kieltä, mutta leikkivät yhdessä, kertoo Lissabonista muuttanut Rute Vendeirinho.

Mexico City, Meksiko

Meksikolaiset saavat ulkomaalaiset tuntemaan kuin he olisivat kotonaan. 91 prosenttia Meksikossa asuvista ulkomaalaisista kertoi olevansa tyytyväisiä maahan.

- Kun saavuin tänne ensimmäistä kertaa, oli mahtavaa huomata kuinka perhekeskeisiä ihmiset ovat. Viikonloppuisin puistot täyttyvät leikkivistä lapsista ja lounaasta nauttivista perheistä, sanoo Amerikasta muuttanut Justin Ermini.

Zürich, Sveitsi

Pankkiala ja taloudelliset markkinat houkuttelevat ulkomaalaisia Sveitsiin. Sveitsissä on myös monen maalaisia ihmisiä ja lähes kaikki ihmiset puhuvat englantia.

- Zürichissa asuminen on todella korkeatasoista, joten suurin osa ulkomaalaisista viihtyy siellä todella hyvin, kertoo ennen kyseisessä kaupungissa asunut Gayle Cotton.

New York, Amerikka

Amerikka sijoittui listalla viidenneksi lähinnä ystävällisten ihmisten ja runsaan viihdykevalikoiman takia.

- New York on todella energinen ja jännittävä kaupunki, jossa tunnelma on ihan erilainen kuin missään muualla, kertoo aiemmin New Yorkissa asunut Mish Slade.

Lue myös: Miten tavata ihmisiä yksin matkustaessaan? Lue kätevät vinkit

Lähde: BBC

Kilpailut

Uusimmat