"Suomalaisten maine mökkikansana on liioiteltu": Keski-ikäiset naiset innokkaimpia mökkeilijöitä

25.02.2015 09:45 - Rea Tallgren

Suomalaiset haluavat nykyään kaupunkilomille mökkilomien sijaan.

Kaupunkilomat ovat nousseet ohi perinteisen mökillä lomailun, kertoo matkahakukone momondo.fin tuore kansainvälinen kysely. Sen mukaan suomalaisista lähes puolet (49 prosenttia) valitsee lomakohteekseen mieluiten kaupungin.

Vastaavasti lähes kolmannes (31 prosenttia) aikoo lomailla mökillään koto-Suomessa. Rantalomalle suuntaa reilu neljännes (27 prosenttia).

- Tilastomme osoittavat, että suomalaisten maine mökkikansana ei pidä täysin paikkaansa. Vaikka suomalaiset viettävätkin aikaa mökeillään esimerkiksi viikonloppuisin, suurin osa ei halua viettää siellä koko lomaansa, vaan lähtee vaikkapa Eurooppaan kaupunkilomalle, toteaa momondon Suomen markkinointipäällikkö Petteri Jalonen.

Iällä on väliä

Kaikkien suomalaisten keskiarvoa enemmän mökkeilystä nauttivat keski-ikäiset ja naiset. Naisista 39 prosenttia lomailee mielellään kotimaan mökillä, kun taas suomalaismiesten keskuudessa vastaava osuus on kaksi prosenttia pienempi.

Mökkeilyinto on suurimmillaan keski-iässä eli 36-55-vuotiaana. 41 prosenttia tähän ikähaarukkaan kuuluvista haluaa lomallaan mökille. Nuoremmista (18-35-vuotiaista) suomalaisvastaajista puolestaan vain reilu kolmannes pitää mökkilomailusta.

Lue myös: Ovatko kohteet sinulle tuttuja? Lue lista turistien suosikkimaista

Lähde: Momondo

Kilpailut

Uusimmat