Tuttu, mutta monipuolinen - Kanariansaaret tarjoilevat useita yllätyksiä

18.11.2014 18:15 - Rea Tallgren

Kanariansaaret on monelle tuttu, mutta silti ne sisältävät vieläkin yllätyksiä joista moni ei tiedä.

Espanjan Kanariansaaret on jo vuosien ajan ollut yksi suomalaisten ehdottomista suosikkilomakohteista. On kuitenkin olemassa monia sellaisia asioita, joita moni ei saarista tiedä. Trivago.fi listasi mielenkiintoisimmat.

Tuntemattomammat kohteet

Kanariansaarilla on jopa 88 eri kuntaa. Saarilla on lukuisia pieniä kaupunkeja ja kyliä, jotka ovat vielä tuntemattomia suurelle yleisölle. Loman aikana kannattaakin tutustua hieman perinteisempään kanarialaiseen elämänmenoon. Esimerkiksi La Graciosan saari Lanzaroten kupeessa tarjoaa mahdollisuuden päiväretkeen hieman rauhallisemmissa maisemissa.

Omituiset sanat

Vaikka Kanariansaarten virallinen kieli on espanja, saarilla on käytössä myös useita omia sanoja ja sanontoja. Jotkut sanat jokaisen Kanarian-matkaajan kannattaa varmasti sisällyttää sanavarastoonsa. Kanariansaarilla bussista käytetään esimerkiksi nimitystä guagua (espanjaksi autobús) ja juhlasta sanaa boncho tai tenderete (espanjaksi fiesta, juerga). Ravintoloissa käydessä on hyvä muistaa sana papa (espanjaksi patata) eli peruna.

Legendojen tapahtumapaikka

Kanariansaarilla liikkuu paljon legendoja, ikivanhoja tarinoita, joissa mielikuvitus ja todellisuus kohtaavat. Erään legendan mukaan kauan sitten veden prinsessa Gara ja tulen prinssi Jonay rakastuivat toisiinsa La Gomeran saarella. Pari ei kuitenkaan voinut olla yhdessä, sillä veden ja tulen liitto saisi aikaan pahoja asioita ja lopulta he päätyivät epätoivoiseen ratkaisuun. La Gomeran korkeimman vuorenhuipun sekä alueen kansallispuiston nimi onkin Garajonay.

Kilpailut

Uusimmat