7 tapaa, joilla naiset tuhoavat värjätyt hiuksensa

16.09.2014 10:05 - Linda Arponen

Värjätyistä hiuksista kannattaa pitää hyvää huolta, jos haluaa sävyn pysyvän päässä kauemmin.

Uusi väri hiuksissa on yleensä mukava juttu, mutta ilo loppuu lyhyeen, jos väri katoaa päästä jo parin päivän kuluttua.

Jos haluat säilyttää värin hiuksissa mahdollisimman pitkään, yritä välttää seuraavia asioita:

Shampoopesu värjäystä seuraavana päivänä

Tämä on yksi yleisimmistä virheistä, jota naiset tekevät värjättyjen hiuksiensa kanssa. Hiustenvärjäyksen jälkeen pitäisi todellisuudessa odottaa 72 tuntia, ennen kuin niitä pesee shampoolla. Näin siksi, että hiuksilla voi kestää jopa kolme päivää, ennen kuin niiden pintakerros täysin sulkeutuu, jolloin värimolekyylit jäävät kiinni hiuksiin ja kestävät näin pidempään.

Hiusten pesu liian usein

Vesi on värin pahin vihollinen. Hiusvärin kemikaalit tekevät hiuksista haavoittuvammat veden vaikutuksille. Tämä ei tarkoita, että hiusten pesu täytyy lopettaa, sitä kannattaa vain hiukan muuttaa. Liian pitkää huuhtelua kannattaa esimerkiksi vähentää. Hiuksia ei kannata myöskään pestä joka päivä, vaan käyttää välillä vaikkapa kuivashampoota.

Pesu kuumalla vedellä

Hiukset kannattaa pestä haalealla tai viileällä vedellä. Näin siksi, että kuuma vesi tunkeutuu hiusten sisälle ja haalistaa samalla väriä. Mitä kuumempaa vettä käyttää, sitä nopeammin väri katoaa.

Sellaisen hoitoaineen käyttö, joka ei ole suunnattu värjätyille hiuksille

Värjätyt hiukset kuivuvat ja haurastuvat, minkä vuoksi niille pitäisi käyttää hoitoainetta, joka on tarkoitettu värjätyille hiuksille. Tällaiset hoitoaineet auttavat luomaan hiusten pinnalle suojan, joka estää myös väriä haalistumasta liian nopeasti. Muista käyttää hoitoainetta aina silloin, kun peset hiuksesi shampoolla. Levitä hoitoaine hiusten latvoihin, sillä ne voivat olla jopa vuosia vanhat ja siten myös vaurioituneimmat.

Rankka kuivaaminen pyyhkeellä

Jos hankaat hiuksia kovaa pyyhkeellä, voi väri haalistua ja latvat kuivua. Puristele siis ylimääräiset vedet hellästi pois hiuksista ja anna niiden kuivua mahdollisimman pitkään pelkässä ilmassa.

Kihartimen, suoristusraudan ja hiustenkuivaajan ylikäyttäminen

Värjätyt hiukset ovat alttiimpia lämmölle kuin värjäämättömät. Muista siis laittaa hiuksiin lämpösuojasuihketta aina ennen kuumien muotoilulaitteiden käyttöä.

Hiusten ylialtistaminen auringolle

Jos aiot viettää pitkiä aikoja auringossa, suojaa hiuksesi päähineellä, niin väri ei haalistu tai vaalene.

Lue myös: Syksy saapuu - huolla hiuksesi sen mukaan

Lähde: Good Housekeeping

Kilpailut

Uusimmat