Harjaa kutrit 50 kertaa päivässä: Hiukset saa kasvamaan nopeammin kotikonstein

31.10.2014 19:51 - Senni Loikala

Jos tahdot antaa hiuksillesi kasvupyrähdyksen, kannattaa kokeilla neljää helppoa konstia.

Joskus hiukset saattavat tuntua nyrsityiltä kampaamokäynnin jälkeen. Kun tahdot saada kuontalosi kasvamaan nopeammin kotikonstein, kannattaa ottaa neljästä neuvosta vaarin.

Säännöllinen tasoitus

Hiusten väitetään kasvavan nopeammin, jos tasoitat niitä kerran neljästä kahdeksaan viikon sisällä. Tällöin hiukset pysyvät terveempinä ja ne saavat paremman hyödyn saamastaan hapesta.

Lämmin öljyhieronta 

Joka toinen viikko tehtävällä kuumalla öljyhieronnalla voi nopeuttaa hiustensa kasvua. Hieronnassa kannattaa käyttää esimerkiksi jojoba-, oliivi-, kookos- tai laventeliöljyä. Kiivastuneen kasvunopeuden lisäksi toimeenpiteen uskotaan saavan hiukset säteilemään ja vähentämään hiustenlähtöä.

Vitamiineja ja proteiineja

Voit saada aikaan kasvupyrähdyksen kuontalollesi, jos otat jonkin e-vitamiinirikkaan raaka-aineen päähierontaan. E-vitamiinia on runsaasti esimerkiksi kasvisöljyissä. Myös munankeltuainen tekee hyvää päähieronnassa. E-vitamiini ja munankeltuainen myös vahvistavat hiusta ja vähentävät vaurioita kuontalossa.

Harjaa usein

Hiusten tiuha harjaaminen voi nopeuttaa hiustenkasvua. Harjaa kannattaisikin heilutella päässään ainakin 50 kertaa päivän aikana. Runsaasta harjaamisesta saa myös muita hyötyjä, sillä sen uskotaan muun muassa vähentävän hiustenlähtöä.

Lue myös: Takkuja ja tummia silmänalusia? Enää et tahdo käydä kuumassa suihkussa

Lähde: The Times of India

Kilpailut

Uusimmat