Kesän muodikkaimmat aurinkolasit ovat pyöreät - lue, mikä toinen trendi pitää pintansa

22.05.2015 16:45 - Senni Loikala

Pyöreät aurinkolasit komistavat yhä useampien kasvoja. Niiden lisäksi muutaman vuoden suosiossa olleet trendilasit ovat yhä kysyttyjä.  

Optikko Karri Wiman helsinkiläisestä Fenno Optiikka -liikkeestä kertoo pyöreiden aurinkolasien olevan muodissa tänä kesänä.

- Tämän hetken juttu ovat pyöreät linssit. Ne tulivat tänä vuonna ja meillä ne ovat myyty loppuun jo moneen kertaan, Wiman kertoo.

Pyöreiden aurinkolasien lisäksi peilipinnat linsseissä jatkavat suosiotaan. Niissä saa olla myös värejä.

- Puoliväli on suosituin - sellainen, että on peilipintaa, mutta lasit ovat silti vielä hillityt, Wiman sanoo.

Samat aurinkolasit töihin ja lenkille

Suomalaiset ei Wimanin mukaan etsi kuumeisesti suurten brändien aurinkolaseja. Silti yhden valmistajan lasit ovat erityisen haluttuja.

- Tänä päivänä Ray-Ban on kova sana. Sen kanssa mennään niin jakkupuvussa kuin lenkkivaatteissakin - se käy kaikkeen, Wiman kertoo.

- Ray-Ban on nyt myös lisännyt joihinkin klassisiin aurinkolasimalleihinsa peilipinnan, hän jatkaa.

Sadalla eurolla hyvät lasit

Wimanin mukaan sadalla eurolla voi saada jo hyvät aurinkolasit. Merkki ja brändi nostavat hintaa, mutta eivät aina tuo lisää laatua.

- Jotta saadaan laadukkaat materiaalit, niin kyllä hintalapussa saa satanen lukea, hän sanoo.

Wimanin mukaan marketista ja optikkoliikkeestä ostetuilla laseilla on muutama merkittävä eroavaisuus, jotka ovat linssien ja kehysten materiaalit ja laatu. Myös kakkuloiden istuvuudessa on suuri ero.

- Välillä halpalaseissa nenän kohta on tehty niin, että kun lasit laittaa päähän, niin ne valuvat ja ovat pian poskilla, Wiman sanoo.

Lue myös: Suomalaistutkimus: Tällaiset aurinkolasit ovat seksikkäimpiä

Kilpailut

Uusimmat