Kun kutrit eivät tottele – lue, mitä hiuksesi yrittävät kertoa sinulle

29.08.2014 21:15 - Linda Arponen

Tiedätkö, mitä hiuksesi haluavat sinun tekevän, jos ne ovat pörröiset tai vaihtoehtoisesti rasvaiset?

Joskus tulee päiviä, jolloin hiuksesi sojottavat eri suuntaan kuin itse haluaisit. Usein taustalla on jokin asia, jolle hiuksesi haluaisivat sinun tekevän jotakin.

Jos hiuksesi ovat kuivat ja pörröiset...

Kiharat hiukset ovat luonnostaan pörröiset. Jos hiuksesi ovat suorat tai suoristetut, mutta pörröisyyttä esiintyy silti, kannattaa hiuksia kohdella hiukan hellävaraisemmin. Hiukset kun alkavat kähertyä silloin, kun hiusten uloin kerros vaurioituu. Tämä taas tapahtuu liian käsittelyn ja auringonpaisteen seurauksena. Mikä pahinta, mitä pörröisemmät hiukset ovat, sitä alttiimpia ne ovat rikkoontumaan.

Aloita hiusten korjaaminen puhtaalta pöydältä. Leikkaa siis pois vaurioituneet latvat ja käytä hiusnaamiota lopuille hiuksille. Jos et kuitenkaan raaski leikata, hanki hoitoaine, joka sisältää luonnollisia öljyjä, mutta ei silikonia. Näin hiukset saavat suojaa ja ne pehmenevät. Tämä on kuitenkin vain tilapäinen ratkaisu, sillä vaurioituneet hiukset on pakko leikata lopulta pois.

Jos hiuksesi ovat veltot ja elottomat...

Latteat ja hauraat hiukset voivat olla merkki siitä, että hiusten karvatupet ovat heikossa kunnossa ja tarvitsevat erityistä huomiota. Hiuksesi elävät kuten vaikkapa ihosi, kyntesi ja hampaasi ja siksi niistä on pidettävä huolta samalla tarkkuudella.

Jotta saat hiuksesi takaisin elävien kirjoihin, kokeile elvyttävää shampoota ja hoitoainetta sekä hiuksiin jätettävää hoitoainetta. Hiukset kannattaa myös leikata kerroksittain, jolloin niihin tulee automaattisesti tuuheutta. Ne myös kevenevät, jolloin hiukset eivät roiku yhtä paljon.

Jos hiuksesi ja päänahkasi ovat todella rasvaiset...

Saatat tuottaa liikaa talia, joka on öljymäistä ainetta, jota iho tuottaa estääkseen kosteuden ja bakteerien pääsyn lävitseen. Talin liikaeritys saattaa johtua ikääntymisestä, sairauksista ja hormonitasojen muutoksista. Myös rasvainen ruokavalio saattaa lisätä talin määrää.

Jos tiedät, ettei talin liikaeritys johdu mistään sairaudesta, voit kokeilla pestä hiukset viikoittain omenaviinietikalla, jotta rasvaisuus vähenee. Kokeile esimerkiksi seuraavaa reseptiä:

Sekoita ½ - 2 desilitraa omenaviinietikkaa puoleen litraan vettä. Sopiva viinietikan määrä löytyy kokeilemalla. Kun olet pessyt hiuksesi shampoolla, lisää omenaviinietikkasekoitus. Hiero sitä hiuksiin sekä päänahkaan ja kiinnitä erityistä huomiota latvoihin. Anna vaikuttaa muutama minuutti, lisää latvoihin hoitoaine ja pese pois. Jos viinietikan haju häiritsee, ei huolta, se haihtuu pois kun hiukset kuivuvat.

Olemme kertoneet aiemmin, miten hiukset voi saada ilmaviksi. Voit lukea jutun täältä.

Lähde: Good Housekeeping

Kilpailut

Uusimmat