Kurpitsasta on moneksi: Vähentää ihon punoitusta ja silottaa ryppyjä

24.10.2014 14:30 - Susanna Karttunen

Halloweenin ansiosta ruokakaupoista voi nyt löytää kurpitsaa. Moni ei ehkä ole kuitenkaan tullut ajatelleeksi, että sitä voi käyttää myös kauneudenhoitoon.

Kurpitsaa voi käyttää paljon muuhunkin kuin piiraiden ja muffineiden tekemiseen. New York Post kokosi parhaat vinkit kurpitsan kauneudenhoitotarkoituksiin.


Ihonkuorinta

Kurpitsa soveltuu mainiosti ihonhoitoon, sillä se sisältää ihon punoitusta vähentäviä ainesosia. Sekoita desilitraan ruskeaa sokeria ruokalusikallinen öljyä teelusikalliset kanelia ja soseutettua kurpitsaa. Hiero seosta kehosi kuiville alueille suihkussa käymisen yhteydessä.

Kasvonaamio

Kurpitsassa on paljon A-, C- ja E-vitamiineja, jotka kaikki auttavat silottamaan ryppyjä ja pieniä juomuja. Ihanan kasvonaamion saat aikaan sekoittamalla kaksi ruokalusikallista kurpitsasosetta, puolikkaan teelusikallisen hunajaa sekä puolikkaan teelusikallisen maitoa.

Hiusnaamio

Helpon hiusnaamion saat aikaan sekoittamalla tehosekoittimessa viisi desilitraa paloiteltua ja keitettyä kurpitsaa. Lisää seokseen ruokalusikalliset kookosöljyä, hunajaa sekä jogurttia. Levitä massa hiuksiisi ja anna vaikuttaa vartin verran. Pese pois käyttäen shampoota ja hoitoainetta.

Uutisoimme aiemmin hollantilaismiehen takapihalle kasvaneesta 835-kiloisesta kurpitsasta. Katso täältä, miltä kyseinen jättiläinen näytti.

Lähde: New York Post

Kilpailut

Uusimmat