Kuulostaako tutulta: Yleiset meikkitavat, jotka todellisuudessa saavat sinut näyttämään vanhemmalta

28.11.2014 15:15 - Karoliina Kotala

Vuosien myöt moni nainen rutinoituu tiettyihin tapoihin meikata. Ammattilaisten vinkit on kuitenkin toisinaan hyvä ottaa huomioon, jotta meikistä on enemmän hyötyä kuin haittaa.

Moni meikkiä käyttävä nainen sortuu tietämättään tapoihin, jotka eivät välttämättä tuo esiin kasvojen parhaita piirteitä. Ammattilaiset listasivatkin yleisimmät meikkimokat, jotka todellisuudessa vain saavat näyttämään vanhemmalta.

1. Poskipuna

Moni nainen on oppinut, että punaa tulee levittää viivamaisesti poskelta ohimoita kohden. Kyseinen tapa ei kuitenkaan ole paras mahdollinen ja luonnollisempi tulos syntyy, kun väriä levittää pyöreämmin vain posken korkeimmalla kohdalle. Suosi myös luonnollisia värejä, kuten persikkaa ja hentoa roosaa.

2. Meikkivoide

Vaikka haluaisitkin peittää ihosi pieniä virheitä, älä valitse liian vahvaa meikkivoidetta. Usein naiset peittävät kasvonsa turhan tuhdilla meikkivoiteella ja laittavat sitä liian paljon. Saat nuorekkaamman ilmeen, kun valitset kevyemmän, kuultavan meikkivoiteen ja käytä puuteria vain tarvittaessa T-alueelle.

3. Mattameikit

Iän myötä moni nainen alkaa vältellä kaikkea kimaltavaa meikissään. Älä siirry kuitenkaan täyteen mattaan, sillä pieni säihke vaikkapa luomivärissä tuo silmät kauniisti esiin.

4. Kulmakarvat

Tällä hetkellä kulmakarvatrendi on tuuhea ja luonnollinen, mutta moni nainen nyppii silti kulmansa turhankin ohueksi. Unohda 90-luvun nypitty trendi, joka on nuorekas ja luonnollinen.

5. Meikkitrendit

Meikkitrendit vaihtelevat vuosittain. Luovu ikivanhoista meikeistä ja sävyistä ja luota neutraaleihin sävyihin, jotka korostavat parhaita puoliasi, kuten hennon pronssinen sävy kasvoille ja huulille hempeä pinkki.

6. Peittäminen

Jos yrität liikaa peittää ikääntymisen merkkejä, on tulos yleensä päinvastainen. Älä siis pakkeloi silmänalusiasi liikaa.

Lähde: Women's Health Magazine

Kilpailut

Uusimmat