Meikkaatko ensin silmät vai ihon? Asiantuntija paljastaa oikean tavan

05.03.2015 11:45 - Eeva Rajala

Moni nainen laittaa kasvoilleen ensin meikkivoiteen. Niinhän meikkaus pitäisi aloittaa, eikö? Asiantuntija sanoo aivan toista.

Meikkaamisessa on tärkeää laadukkaiden tuotteiden lisäksi se, missä järjestyksessä kasvon eri kohdat meikataan. Yllättävää on se, ettei meikkivoiteen pitäisi olla ensimmäisenä listalla. CoverGirlin ammattimeikkaaja Jennifer Fleming neuvoo, että meikkaus kannattaa aloittaa silmämeikistä.

- Luomiväristä on tapana karista väriä kasvoille etenkin, jos teet smoky eye -meikkiä. Kun aloitat silmistä, varmistat samalla, ettei sinun tarvitse levittää uudestaan meikkivoidetta ja peitepuikkoa, Fleming kertoo Women's Health -lehdelle.

Säästä aikaa

Jos meikkauksen aloittaa silmistä, voi säästää paljon aikaa juhliin valmistautumisessa. Silmämeikin tekemisessä tärkeää on, että aloittaa meikin tekemisen luomivärillä ja sitten vasta käytetään rajauskynää. Mikäli käsi ei ole vakaa, Flemingin mukaan rajauskynää voi käyttää ensin, jonka jälkeen luomivärillä tasoittaa rajauskynän jälkeä.

Silmämeikissä viimeisenä kannattaa laittaa ripsiväri, sillä ripsivärin jälkeen laitettava luomiväri tai rajauskynä saattaa saada meikin karisemaan ripsille ja se voi aiheuttaa ei-toivottuja klönttejä ripsiin.

Aurinkopuuteria kohtuudella

Silmämeikin jälkeen kannattaa meikkaamista jatkaa normaalissa järjestyksessä: Ensin meikkivoide, peitepuikko ja sitten puuteri. Mikäli käytät aurinkopuuteria, kannattaa sitä laittaa vain kasvojen niihin osiin, joihin aurinko luonnollisesti osuu; hiusraja, nenänvarsi ja poskipäät.

Fleming muistuttaa, että huulten meikkaamisessa kannattaa muistaa ensin käyttää rajauskynää ja sitten vasta huulipunaa, sillä rajauskynä toimii hyvänä pohjavärinä ja määrittää hyvin huulten muodon.

Lue myös: Miten saat pelastettua murusiksi menneen puuterisi? Katso ohje

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat