Euroviisuehdokas bändin naislisäyksestä: Vähensi aluksi urpoilua

29.01.2015 16:15 - Senni Loikala

Euroviisuihin tähtäävän bändin nokkamies Juho Markkanen on innoissaan yhtyeen pian julkaistavasta uudesta albumista, osallistumisesta Uuden Musiikin Kilpailuun ja sen jälkeen starttaavasta kiertueesta.

Pian etsitään jälleen Suomen edustajaa Eurovision-laulukilpailuun, jonka finaali pidetään Wienissä 23. toukokuuta. Maamme edustaja valitaan Uuden Musiikin Kilpailu -viihdeohjelman huipennuksena.

UMK-kilpailussa on mukana myös rockia ja poppia sekoittava yhtye Järjestyshäiriö, joka havittelee paikkaa legendaarisessa laulukilpailussa. Nokkamies, laulaja-kitaristi Juho Markkanen kertoo Voicelle, että idea lähtemisestä kisaan mukaan sai miehistön epäileväiseksi. Pian kuitenkin syntyi päätös:

- Tuli fiilis, että hitto soikoon, kerranhan me tässä vaan eletään. Elämässä pitää olla jännitystä ja suuria tunteita, Markkanen sanoo.

Markkanen on myös itse seurannut Eurovision-laulukilpailuja. Kaikkien aikojen finaaliesiintymisenä hän pitää ABBAn ykkössijan napannutta lavashow:ta Waterloo-kappaleesta vuonna 1974.

-  ABBAn musiikki vetoaa minuun enemmänkin. Siitä saa inspiraatiota myös omaan tekemiseen, kertoo Markkanen.

Uudet tuulet saivat pois rock-karsinasta

Järjestyshäiriö on saanut ensimmäistä kertaa naisjäsenen, kosketinsoittaja Sirja Minkovitschin. Naispuolisen muusikon saapuminen rinkiin sai yhtyeen neljä miestä aluksi hillitsemään kielenkantojaan, mutta vain hetkeksi.

- Aluksi se saattoi vähentää tietynlaista urpoilua, mutta nyt kun ollaan pidemmän aikaa oltu, niin kyllä se on ihan perusbänditouhua; urpoiluineen päivineen, Markkanen kertoo.

Yhtye julkaisee uuden albumin helmikuussa. Heidän musiikkityylinsä on muuttunut huomattavasti popimpaan suuntaan, mikä kuuluu myös UMK-edustuskappaleessa.

- Olemme ennakkoluulottomasti hypänneet pois rock-karsinasta. Se ei missään nimessä sulje pois sitä, etteikö me voitaisi tehdä rockia, punkia tai heviä. Mutta nyt me tahdoimme kokeilla popimpia vivahteita. Tekee hyvää tuuletella pääkoppaa.

Miehistöllä oli harkinnassa, että yhtye olisi muuttanut Järjestyshäiriö-nimensä joksikin muuksi kuvaamaan paremmin uusia musiikillisia tuuliaan. Heillä oli valtavasti ehdotuksia uudeksi nimeksi.

- Yhtenä vahvana vaihtoehtona oli NOI, Markkanen paljastaa.

Levy-yhtiö pisti kuitenkin kapuloita rattaisiin ja kielsi muusikoita koskemasta yhtyeen nimikylttiin. Nyt bändi on päässyt yli nimeen saakka ulottuvasta muutosvimmastaan.

- Enää yhtyeen nimeä ei tulla muuttamaan. Kyllä sille keskustelulle ollaan nyt laitettu piste. Tästä on hyvä jatkaa.

Järjestyshäiriön faneja hemmotellaan pian ilmestyvän uuden levyn lisäksi UMK-osallistumisen jälkeen starttaavalla keikkakiertueella. Sen aikana yhtye saattaa jatkaa yllätyksellistä linjaansa.

- Aluksi kaikki lähti vitsistä, mutta nyt harkitsemme tosissamme, että otamme settiin mukaan ainakin Kirkan kappaleita.

Katso Särkyneiden sydänten kulmilla -kappaleen musiikkivideo alta.

Tiesitkö, että Juho Markkanen on myös näyttelijä? Lue, mitä hän kertoo Vares-roolistaan aiemmasta artikkelistamme.

Kilpailut

Uusimmat