Jonne Aaronilla on toive faneilleen

31.10.2014 10:00 - Senni Loikala

Jonne Aaronin tänään julkaistu Risteyksessä-albumi on erilainen kuin edeltäjänsä. Muusikko kuvailee uusia kappaleita kirjeiksi ja toivoo biiseistä olevan apua tunteiden kertomisessa muillekin.

Jonne Aaronin, 31, toinen suomenkielinen sooloalbumi, Risteyksessä, julkaistaan tänään. Verrattuna edeltäjäänsä Onnen vuosiin, kyseessä on rokkaavampi levy.

- En tahtonut tehdä toista samanlaista kuin Onnen vuodet. Vaikka nautin ihan suunnattomasti todella hyvillä keikoilla, alkoi lavalla tuntua, että pitäisi saada lisää potkua tähän hommaan, kanuunaa, kertoo Jonne.

Tuore levy on erittäin henkilökohtainen Jonnelle. Uutisoimme aiemmin, kuinka siihen päätyneitä kappaleita alkoi syntyä miehen parisuhteen päätyttyä. Hän nukkui kitaran vieressä ja heräsi yöaikaan tekemään biisejä.

- Ajattelin, että annan jonkun toisen laulettavaksi nämä kappaleet, tein vaan biisejä terapiahengessä, Jonne sanoo.

Muusikon mukaan Risteyksessä-kappaleiden kirjoitusvaiheessa hänellä oli päällä popimpi vaihe, siinä missä Onnen vuodet on iskelmällisempää materiaalia. Kun mies esiintyy tulevaisuudessa, ei lavalla tulla näkemään kuitenkaan ääripäitä musiikkityylien suhteen.

- Toki ollaan sovitettu Onnen vuodet -kappaleita; tällä levyllä puolestaan kuullaan vähän sähkörumpua ja luuppijuttuja, me laitettiin niitä myös Onnen vuodet -kappaleisiin. Niitä on päivitetty tähän päivään, kertoo Jonne.

Erityisesti Onnen vuosilta löytyvä Sininen lintu -kappale on muuttunut paljon ajan kuluessa. Se onkin suosittu konserttisalibiisi. Tulevat festariesiintymiset saatetaan Jonnen mukaan rakentaa enemmän Risteyksessä-kappaleiden varaan, ja Onnen vuosilta otetaan mukaan tunnetuimpia soittoja.

Jonnen toive: Kerro tunteesi laululla

Kysyimme Jonnelta, mistä kappaleista hän povaa hittejä uudelta albumiltaan.

- Siinä on 11 hittiä, täytyy toivoa. Mielestäni ei muuta kannata tehdäkään kuin hittejä. Siihen pitää pyrkiä. Kyllä minä väitän, että olen tällä hetkellä terävimmilläni Risteyksessä-albumilla, mitä suomenkieliseen tuotantoon tulee, Jonne sanoo.

Jonne kuvailee Risteyksessä-kappaleita kirjoittamikseen kirjeiksi. Niihin hän on kirjoittanut fiiliksiään.

- Haluaisin, että ihmiset jakaisivat niitä netissä, Facebookissa; jos joku kaipaa jotakin, tässä lauletaan kaipauksesta. Jos joku haluaa jättää toisen, kun ei homma toimi, voi pistää biisin siitä, Jonne sanoo.

 

Lue myös: Jonne Aaronin elämä on risteyksessä: "Tahdon aloittaa puhtaalta pöydältä"

Kilpailut

Uusimmat