6 asiaa miehen käytöksestä, mitkä saavat naiset vihoihinsa

27.07.2014 19:15 - Senni Loikala

Tietyt asiat miehen käytöksessä eivät todellakaan ole naisten mieleen.

Miehiä on moneen junaan. Tietyt käytösmallit ovat kuitenkin yleisiä ja osa niistä saa savun nousemaan naisten korvista. Alla kuusi käytöstapaa, jotka monet naiset kokevat julmiksi tai muuten vain harvinaisen ikäviksi.

1) Valikoiva muisti. Vaiva, josta monet miehet kärsivät, liittyy muistiin. He nimittäin kyllä muistavat esimerkiksi, milloin televisiosta tulee jalkapallo-ottelu tai Simpsonit, mutta unohtelevat autuaasti vuosipäivät ja läheisten syntymäpäivät. Valikoiva muisti liittyy usein myös siihen, mitä mies on aiemmin sanonut. Lupaus yhteisestä illanvietosta voi pyyhkiytyä sen sileän tien, jos kaverit pyytävät juhlimaan.

2) Tuijotus rintoihin. Tutkimuksinkin on todistettu, että miesten silmät seikkailevat usein naisten muotoihin. Tapa tuntuu naisista monesti kuitenkin kiusalliselta. Puhumattakaan muista ympärillä olijoista, mikäli he huomaavat miehen tuijottavan jonkun rintavarustusta.

3) Iso ego yhdistettynä jääräpäisyyteen. Jotkut miehet eivät siedä ottaa vastaan minkäänlaisia neuvoja tai ohjeistuksia. He tekevät mieluummin oman päänsä mukaan, vaikka lopputulos ei olisi lainkaan järkevä. Esimerkiksi mies, joka on päättänyt ajaa tiettyä reittiä autollaan eikä ota naisen aikaa säästävää reittiehdotusta kuuleviin korviinsa, edustaa jääräpäistä miestyyppiä.

4) Lässyttelevä ylihuolehtivaisuus. Vaikka ylihuolehtivuus liitetään monesti naisten käytökseen, yhtä lailla miehet sortuvat siihen. He saattavat lähetellä tiuhaan siirappisilla sanoilla varustettuja tekstiviestejä, joissa varmistavat milloin naisen hyvinvointia, päivänkulkua, muistavat kehua kehun perään... Hellyys toimii parhaiten sopivissa määrin, sillä muuten se voi alkaa ärsyttää.

5) Liika käytännönläheisyys. Onneksi jotkut miehet osaavat ilmaista tunteensa, mutta osa elää yhä puhua pukahtamatta sisäisestä elämästään. Se käy usein naiselle raskaaksi, jos hän ei tiedä edes miehen tunteista itseään kohtaan. Ärsyttäväksi käytös käy, jos mies suuntaa esimerkiksi korjaamaan pihan aitaa, kun nainen kaipaisi läheisyyttä.

6) Omistushaluisuus. Tarve vahtia omaa kultaa rienaa monia miehiä. He saattavat lukea naisen puhelinta salaa, pilata tunnelman soittamalla kesken naisen illanvieton omien ystäviensä kanssa tai minimoida naiselta tämän kaikki miespuoliset kontaktit. Omistushaluisuus johtuu monesti epävarmuudesta, jota kaikki miehet eivät tunnista eivätkä tunnusta.

Lue myös: 4 syytä sille, että mies perääntyy uudesta suhteesta

Lähde: The Times of India

Kilpailut

Uusimmat