Facebook-näytti voimansa: Kiusaustarinan levittäminen sai kiusaajat pyytämään tekojaan anteeksi!

28.11.2014 16:04 - Mikko Räsänen

Voice julkaisi viikko sitten Heidi Aaltosen poikkeuksellisen rajun tarinan hänen kokemastaan koulukiusauksesta ja perheväkivallasta. Sen jälkeen tarina lähti leviämään Facebookissa uskomattomin seurauksin.

Voice kertoi viikko sitten Heidi Aaltosen koskettavan tarinan otsikolla: "Minun tarinani: Sain joululahjaksi risuja ja niillä selkääni!". Heidin tarina kosketti Voicen yleisöä ennennäkemättömällä tavalla. Facebookin käyttäjän alkoivat jakaa artikkeli omissa profiileissaan niin, että muutamassa päivässä uutisen oli nähnyt lähes 100 000 suomalaista.

Uutinen levisi Facebookissa sellaista vauhtia, että se päätyi myös Heidiä aikanaan kiusanneiden koulukavereiden tietoon. Osaa kirjoitus kosketti niin paljon, että he ottivat Heidiin yhteyttä vuosien tauon jälkeen.

- Sain muutamilta kiusaajilta viestejä, missä he pyysivät kiusaamista ja sen tuomaa mielipahaa anteeksi. He eivät olleet juurikaan tietoisia kotioloistani ja pahoittelivat myös sitä, Heidi kertoo.

Kiusaajien viestejä enemmän Heidiä on koskettanut se palaute, mitä tavalliset suomalaiset ovat kirjoittaneet hänelle sekä Voicen Facebook-sivulle.

- Kommentteja on tullut paljon Voicen sivulle ja myös minulle suoraan yksityisesti facebookiin ja sähköpostiini. Olen todella liikuttunut ja häkeltynyt ihmisten ihanista ja kannustavista kommenteista. Arvostan sitä todella ja haluan kiittää kaikkia tuesta. Kommentit kulkevat varmasti mukanani tästä eteenpäin, Heidi kertoo.

Heidi jakoi tarinansa Voicen sivuilla, koska hän ajatteli, että jos rajun kirjoituksen lukemisesta on apue yhdellekin ihmiselle, on tarinan kertominen ollut sen arvoista. Toive on toteutunut.

- Olen saanut paljon yhteydenottoja vierailta ihmisiltä. He ovat avautuneet omasta elämästään ja kertoneet, miten tarinani inspiroi ja auttaa heitä jaksamaan eteenpäin.

Heidin asiat ovat nykyään hyvin, mutta hän toivoo, että hänen tarinansa voisi osaltaaan olla vaikuttamassa siihen, ettei kukaan joudu koskaan kokemaan vastaavaa.

- On hienoa, että blogikirjoitukseni on herättänyt keskustelua koskien lasten perheoloja ja lastensuojelua. Toivottavasti asioiden eteen nähtäisiin vaivaa ja sitä kautta parannusta lapsia koskeviin asioihin.

Merkit ovat lupaavia, sillä Heidin kirjoituksen vaikutukset tuntuvat jo nyt.

- Paikallisen ala-asteen opettaja on ottanut yhteyttä ja kertonut miten kertomukseni on herättänyt keskustelua koulukiusaamisesta opettajien keskuudessa, ja että  haluavatkin puuttua koulukiusaamiseen entistä tiukemmin.

Kilpailut

Uusimmat