Kävelikö ex-rakas kadulla vastaan? Lue voimavinkit epävarmuuden hetkiin

24.04.2015 23:15 - Tiina Svensk

Kaikki meistä kokee joskus hetkiä, jolloin tuntee itsensä erityisen pieneksi. Psyykkaa itsesi itsevarmemmaksi täsmäohjeilla.

Rautaisenkin itsetunnon omaavat naiset saattavat vaivaantua ryhmäliikuntatunnilla tai yllättävässä kohtaamisessa vuosien takaisen ex-poikaystävän kanssa luokkakokouksessa. Onneksi itseään voi muistuttaa, että jokainen meistä on joutunut tilanteisiin, jotka saavat olon vaivaantuneeksi.

Hermoiletko...

Luokkakokousta

Mikä neuvoksi? Et mahdu enää lukioaikaisiin farkkuihisi, ja pelkäät, että puheenaiheet loppuvat kesken? Kannattaa tehdä lista itsellesi kaikesta, mitä olet saavuttanut valmistumisesi jälkeen. Se saa olosi itsevarmemmaksi, ja ehkä saavutuuksiin liittyy myös hauskoja tarinoita, joilla viihdyttää vanhoja luokkatovereita illan aikana.

Menneisyyteen kuuluvat myös vanhat heilat - ja heidän kohtaaminen voi olla vaikeaa missä tahansa. Muista säilyttää arvokkuutesi. Vaikka suhteenne olisi loppunut kurjaan tilanteeseen, muista, että hyvä elämäsi on paras kosto - ei se, että hermoilet turhaan.

Peilejä ryhmäliikuntatunnilla

Mikä neuvoksi? Etkö pysy ohjaajan mukana tanssitunnilla, ja huomiosi kiinnittyy treenin sijaan epätahdissa heiluvaan peilikuvaasi? Vietä aikaa kotona alasti! Mitä enemmän vietät aikaa aivan ilkosillasi, sitä varmemmaksi kehostasi tulet.

Tulevan kesän rantapäiviä

Mikä neuvoksi? Jos ajatus itsestäsi bikineissä muiden auringonpalvojien keskellä vaivaannuttaa, yksinkertainen vinkki voi tarjota helpotusta: Käyttäydy itsevarmasti, ja lopulta myös tunnet itsesi varmemmaksi. Suorista selkäsi, rentouta hartiat ja katso ihmisiä silmiin. Kun keskityt tuntemaan olosi varmemmaksi, et myöskään ajattele pakkomielteisesti kehosi "vikoja" kaiken aikaa.

Shoppailureissuja

Mikä neuvoksi? Ovatko vaatekauppojen sovituskopit paikkoja, joissa tunnet olosi tukalaksi omassa kehossasi? Kannattaa ajoittaa shoppailureissut aamuihin. Päivän mittaan kehoon kertyy suolaa ja nesteitä, jotka turvottavat. Silloin olo omassa kehossa voi myös tuntua vaikeammalta kuin heti aamupäivästä.

Aloitteen tekemistä

Mikä neuvoksi? Haaveiletko kuumasta illasta uuden kumppanisi kanssa, mutta samalla ajatus hermostuttaa? Kannattaa panostaa romantiikkaan ja läheisyyteen: Ottakaa yhdessä vaahtokylpy ja nauttikaa toisistanne ajan kanssa.

Lue myös: Kohti parempaa minää: Kuinka omaa itseluottamusta voi kohottaa?

Lähde: Ftnessmagazine

Kilpailut

Uusimmat