Miten äitisuhde muuttuu iän myötä? Hauska lista paljastaa

27.11.2014 21:15 - Reija Saarinen

Suhde äitiin muuttuu melkoisesti iän karttuessa. Mikä ei tietenkään ole huono juttu.

Teini-ikäisenä omat vanhemmat tuntuvat vanhoilta ja tylsiltä. Myös heidän neuvonsa ja ohjeensa saavat helposti hermot kiristymään. Onneksi tämäkin kuuluu olennaisena osana kasvuun, eikä onneksi ole pysyvä olotila. Jokainen on nimittäin varmasti huomannut myös sen, miten paljon suhde äitiin muuttuukaan vuosien karttuessa.

1. Kun olet teini-ikäinen ja äitisi antaa sinulle neuvoja, et suostu uskomaan  vaan väität vastaan, aina. Kolmekymppisenä sen sijaan huomaat myöntyväsi ja toteat: Olet oikeassa.

2. Kun äitisi kertoo sinun pukeutuvan hieman liian paljastavasti teini-ikäiseksi, saat raivarin. Kun olen kolmissakymmenissä, tajuat, että äidilläsi onkin melkoisen hyvä tyylitaju.

3. Kun olet teini-ikäinen saatat turhautua äitisi esittämiin pyyntöihin. vanhempana kuitenkin toivot, että voisit auttaa häntä hieman enemmän.

4. Kun teininä esittelet äidillesi kultasi, josta hän ei pidä, raivostut ja huudat tuntevasi suurta rakkautta. Kun sama tapahtuu sinun ollessa kolmissakymmenissä, huomaat ottavasi neuvosta vaarin ja pohdit tarkkaan suhteen jatkoa.

5. Kun äitisi antaa sinulle terveysvinkkejä silloin kun olet teini, et ota niitä kuuleviin korviisi. Kun taas ikää kertyy, huomaat noudattavasti näitä vinkkejä suunnattoman tarkasti.

6. Teininä turvaudut tilanteessa kuin tilanteessa ystäviisi. Hieman vanhempana huomaat kysyväsi äitisi neuvoa parisuhteeseen, rahaan ja kodinhoitoon liittyvissä asioissa.

7. Kun olet teini ja äitisi pyytää sinua siivoamaan huoneesi, olet raivon partaalla. Vanhempana olet iloinen siitä, että äitisi opetti sinulle perusseikat kodinhoidosta.

Lue myös: Sanat, joiden merkitys muuttuu iän myötä.

Lähde: Buzzfeed

Kilpailut

Uusimmat