Naiset kertovat: Mies, toimi näin treffeillä

23.08.2014 12:15 - Rea Tallgren

Rea Haverinen on Voicen kolumnisti, joka kirjoittaa ihmissuhteista ja -suhteettomuudesta sekä niihin liittyvistä lieveilmiöistä.

Päätin tehdä tätä kirjoitusta varten pienen gallupin ja kysellä tyttökavereiltani, mitä asioita he odottavat miehen tekevän treffeillä ja deittailun alussa. Suurin osa mainitsi muutaman perusasian, mutta mukana oli myös muutama minulle yllättävä seikka.

Jokainen ystävistäni oli sitä mieltä, että miehen pitää ainakin tarjoutua maksamaan esimerkiksi illallinen ensimmäisillä treffeillä. Jos rahaa ei ole paljon, kannattaa miehen mieluummin ehdottaa jotain halpaa tai ilmaista tekemistä kuin piilotella lompakkoaan maksuhetken koittaessa.

Miehen pitää pitää ovea auki naiselle. Kyse on vanhanaikaisesta kohteliaasta tavasta, joka erottelee jyvät akanoista. Myös tuolin vetäminen pöydän alta valmiiksi naiselle on oikeasti cool - eikä ollenkaan lipevää.

Yhdeksi tärkeimmistä seikoista naiset listasivat kuuntelemisen. Jos ihminen puhuu vain itsestään, ei ole mitään väliä kuinka mielenkiintoinen hän on - ei kukaan jaksa kuunnella.

Alapääjutut eivät kuulu ensimmäisille treffeille - ei ehdottelu, ei jutut eritteistä, ei jutut omista seksikokemuksista eikä missään nimessä yltiöpäinen lääppiminen.

Suutelemisesta ystävät olivat kaikki eri mieltä kanssani. Suurin osa oli sitä mieltä, että suuteleminen ensitreffeillä on ok ja suotavaa. Itse kuulun eri kastiin - ihmisen täytyy olla todella erityislaatuinen, jotta antaisin hänen työntää kielensä kurkkuuni ensimmäisellä tapaamisella.

Puhelimeen vastaaminen kesken treffien on ehdoton nou nou - ja tästä olen samaa mieltä. Toisaalta siinä myös erottaa jyvät akanoista - jos toinen puhuu esimerkiksi puhelimen toisessa päässä olevalle kaverilleen tai puhelinmyyjälle idioottimaisesti, kannattaa tyyppi laittaa suoraan vaihtoon.

Saattaminen esimerkiksi autolle tai kotiovelle sen sijaan on herramiesmäistä ja jokainen ihminen, jolta kyselin asiaa sanoi, että arvostaa elettä kovasti.

Mielipiteitä on yhtä monia kuin vastaajia. On siis täysin mahdotonta antaa vedenpitäviä neuvoja täydellisille treffeille. Ainoa viisas neuvo on ehkä oikeastaan se, että oma itsensä kannattaa todella olla. Jos olet toisen mielestä mäntti, ette te ole luodut toisillenne - ja silloin on parasta, ettei juttu etene yksistä treffeistä pidemmälle.

Lue kaikki aikaisemmat Suhteettomuusteoria-kolumnit tästä.


Kilpailut

Uusimmat