Nyt selvisi! Tutkijoiden löytämä "sinkkugeeni" yhdistää yksineläjiä

21.11.2014 19:17 - Susanna Karttunen

Tuntuuko sinusta siltä, että kaverisi löytävät itselleen ihanat kumppanit, mutta sinä olet aina yksin? Asialle saattaa olla tieteellinen selitys.  

Jos sinusta tuntuu, ettet koskaan löydä rakkautta, saatat ehkä voida syyttää siitä DNA:tasi. Pekingissä tutkijat ovat nimittäin löytäneet "sinkkugeenin", jonka omaavat ovat 20 prosenttia muita todennäköisemmin sinkkumarkkinoilla.

G-version 5-HTA1-geenistä uskotaan alentavan mielihyvää tuottavan serotoniinin tuotantoa, minkä vuoksi nämä ihmiset tuntevat olonsa epämukavaksi läheisissä ihmissuhteissa.

Tutkijat todistivat teorian pätevän käytännössä, analysoidessaan 600 kiinalaisen opiskelijan DNA:ta ja huomatessaan, että G-version geenistä omaavat todella olivat todennäköisemmin sinkkuja kuin muut.

Vaikka omassa perimässä olisikin ainekset parisuhteissa epäonnistumiseen, voivat kaikki opetella toimimaan tavoilla, jotka johtavat menestykseen rakkausrintamalla.

- Geeniperimämme vaikuttaa käyttäytymiseemme, mutta meillä on aina vara valita, muistuttaa parisuhdeasiantuntija Pam Spurr.

Aiempaan artikkeliimme on koottu ärsyttäviä kysymyksiä, joita sinkut kuulevat turhan usein.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat