Onnen pienet hetket

01.11.2014 12:00 - Rea Tallgren

Rea Haverinen on Voicen uutistoimittaja ja kolumnisti, joka kirjoittaa ihmissuhteista ja -suhteettomuudesta sekä niiden lieveilmiöistä.

Olen aina vierastanut sitä, kun ihmiset sanovat, että jokainen on oman onnensa seppä. Kyllä, toki sanonta pitää paikkansa tiettyyn pisteeseen asti. Mutta onnellinen ei voi olla, jos jokainen pettää, ja kaikki ympärillä hajoaa.

Onni ei ole pelkästään itsestä kiinni. On väärin väittää niin. Väärin niitä ihmisiä kohtaan, joille tapahtuu kerta kerran jälkeen pahoja ja kammottavia asioita.

Itse olen päättänyt yrittää löytää onnea niistä asioista, jotka ovat hyvin elämässäni. Välillä niitä tuntuu olevan vaikea löytää, mutta mahdotonta se ei ole.

Asian voisi ajatella tietynlaisena onnellisuushaasteena, jollaisia on nähty sosiaalisessa mediassa paljon. Haasteessa ihmisen pitää listata jokaisesta päivästä edes yksi asia, joka tekee hänet onnelliseksi. Päätin tehdä saman viime päivien ajalta. Yhtäkkiä asioita löytyi yllättävän paljon.

Viime päivinä minut on tehnyt onnelliseksi se, että ystäväni sai esikoisen. Minut on tehnyt onnelliseksi se, että minua on pidetty sylissä. Minut on tehnyt onnelliseksi isäni lähettämä video, jossa hän pelleillee ja äitini lähettämä kortti, jossa oli suojelusenkeli.

Minut on tehnyt onnelliseksi se, kun näin kauniin auringonlaskun juoksulenkillä ollessani. Minut on tehnyt onnelliseksi se, että ylipäätään pääsin juoksulenkille. Minut teki onnelliseksi pitkä, kuuma suihku lenkin jälkeen.

Minut on tehnyt onnelliseksi lukematon asia. Niiden välissä minut on tehnyt onnettomaksi muutama asia. Mutta olen päättänyt olla miettimättä niitä. Ja kun onnen näkee pienissä hetkissä tasaisin väliajoin, ei hyvinä aikoina välttämättä edes huomaa onnettomia hetkiä.

Tätä kirjoittaessani kuuntelin Daughterin Youth-kappaletta. Kappale summaa kolumnini pointin yhteen lauseeseen:

"Jos saat hengittää, olet yksi onnekkaista."

Mitä ovat sinun onnenhetkesi? Kerro ne minulle esimerkiksi Twitterissä @reamarlena.

Aikaisemmat Suhteettomuusteoriat pääset lukemaan tästä.

Kilpailut

Uusimmat