Osaat lukea ihmisiä, valitset ystäväsi tarkkaan - testaa, oletko ulospäinsuuntautunut introvertti

05.07.2015 12:15 - Rea Tallgren

Tuntuuko sinusta joskus, että et ole puhtaasti ulos- tai sisäänpäin suuntautunut vaan näiden kahden ominaisuuden yhdistelmä? Kenties oletkin ulospäinsuuntautunut introvertti. Testaa se alta, ja saatat yllättyä siitä, kuinka monta kohtaa kuulostavat olevan suoraan omasta elämästäsi poimittuja.

Introvertti on henkilö, joka on sisäänpäin kääntyneempi ja miettii tekojaan enemmän kuin ekstrovertti. Introvertti saa energiaa hiljaisuudesta ja omasta ajasta ja ajatuksistaan. Ekstrovertti puolestaan ammentaa voimaa muista ihmisistä ja ympäristöstä eikä usein ärry vaikka ärsykkeitä olisi tarjolla paljonkin.

Harva ihminen on kuitenkaan puhtaasti kumpaakaan. Jotkut ihmiset ovat esimerkiksi ekstroverttejä introverttejä, eli ulospäinsuuntautuneita mutta silti introverttejä. Katso, kuinka moni alla olevista kohdista pätee sinuun, ja ota selvää siitä, oletko sinä ekstrovertti introvertti.

1. Pitkän päivän jälkeen et välttämättä jaksa enää olla sosiaalinen. Jos olet ollut töissä tekemisissä monien ihmisten kanssa, et halua vältämättä höpötellä kotona, vaan keskityt lähinnä lataamaan akkujasi.

2. Saatat olla juhlien valopilkku, ja monesti ihmiset ajattelevatkin, että olet todella avoin. He kuitenkin yllättyisivät, jos tietäisivät, millaisia ajatuksia päässäsi liikkuu - siis niitä, joista et kerro kellekään. Ne menevät aivan omissa sfääreissään.

3. Et vietä aikaasi ihmisten kanssa, joista et todella, todella pidä. Sama pätee niin ystäviin kuin kumppaneihinkin. Jos lähdet jonkun kanssa ulos, hän voi olla varma siitä, että sinä pidät hänestä - ja hänen tulisi ottaa se valtavana kohteliaisuutena.

4. Sinulla on aikoja, jolloin et vastaa puhelimeen. Et tarkoita sillä mitään pahaa, mutta jos olet väsynyt, saatat pitää hiljaiseloa niin puheluiden kuin viestienkin suhteen useamman päivän ajan. Hyvät ystäväsi ovat jo tottuneet asiaan.

5. Kun sinun kanssasi pääsee viettämään aikaa rauhassa, olet todella hyvä kuuntelemaan. Yleensä kun saat itsesi raahattua sosiaaliseen tilanteeseen, kuten syömään ystävän kanssa, viihdyt todella hyvin. Tapaamisten sopiminen ja niihin lähteminen vain monesti on vaikeampaa kuin monilla muilla.

6. Ympäristö vaikuttaa suunnattoman paljon siihen, millä tuulella olet. Jos ahdistut melusta, ympärilläsi on ihmisiä, joista et juurikaan välitä ja sinua väsyttää, saatat sulkeutua kuoreesi. Introvertin ekstrovertin kanssa isoihin tapahtumiin tai juhliin osallistuminen on usein hieman onnenkauppaa - sinä joko todella viihdyt, tai todellakaan et.

7. Et voi sietää ensimmäisiä treffejä. Jännität, etkä haluaisi tuhlata aikaasi small talkiin. Et myöskään puhu omista asioistasi avoimesti - et, vaikka ihmiset saattavat monesti sinua hyvin avoimena pitääkin. Sinut pitää kuitenkin tuntea todella hyvin, ennen kuin paljastat isoimmat salaisuutesi ja tärkeimmät ajatuksesi.

8. Sinua pidetään todella kovana flirttailijana. Tämä johtuu siitä, että kun puhut ihmisille, haluat, että heillä on hyvä olla. Niinpä käyttäydyt, kuin heille puhuminen ja heidän kuuntelemisensa olisi elämäsi tärkein ja ihanin asia. Tämän takia käytöksesi tulkitaan monesti flirtiksi.

9. Sinä näet helposti, kun joku valehtelee. Introverteillä on tutkitusti hyvä kyky tulkita ihmisten eleitä ja poimia vihjeitä siitä, mitä he oikeasti tarkoittavat. Ekstrovertit piirteesi saavat ihmiset luottamaan sinuun, koska sinua pidetään niin avoimena. Koska sinusta löytyy kuitenkin myös introvertin vikaa, huomaat heistä myös sellaista, mitä he eivät välttämättä sinulle sanoin kerro.


Lue myös: Testaa tunneälysi: 10 piirrettä paljastaa poikkeuksellisen empaattisen ihmisen

Lähde: Pucker Mob

Kilpailut

Uusimmat