Tieteelliset faktat koottiin yhteen: Ystävät todella tekevät meistä onnellisempia

25.01.2015 15:45 - Linda Arponen

Ovatko ystävät sinulle tärkeitä? Kyse ei ole vain omasta mielipiteestäsi, sillä lukuisat tutkimuksetkin osoittavat, että ystävistä kannattaa pitää kiinni.

Mitä tekisimmekään ilman parhaita ystäviämme? Ystäviin voi luottaa ja he lähtevät mukaasi kaikenlaisiin hassutuksiinkin. He ovat mukana elämäsi ylä- ja alamäissä ja tukevat sinua tilanteessa kuin tilanteessa.

Myös tiede on todistanut, että ystävät tekevät meistä onnellisempia ihmisiä. Happify-sivusto koosti yhteen tällaisia tieteellisiä faktoja, jotka luettuasi voit arvostaa ystäviäsi entistä enemmän.

  • Ihmiset, joilla on vahvat sosiaaliset siteet muihin ihmisin, elävät 50 prosenttia suuremmalla todennäköisyydellä pitkän elämän. Läheisistä ystävistä voi olla siis yhtä paljon hyötyä kuin tupakoinnin lopettamisesta. Ystävät voivat olla lisäksi jopa tärkeämpiä kuin säännöllinen liikunta ja terveellinen paino.
  • Meillä on 7-9 läheistä ystävää suurimman osan ajan elämästämme. Mitä vanhemmiksi elämme, sitä enemmän läheisiä ystäviä kertyy. Yli 65-vuotiailla luku on keskimäärin 13.
  • Säännöllinen yhteydenpito yli kymmeneen ystävään lisää onnellisuutta ja pidentää elämää. Saman tutkimuksen mukaan ne ihmiset, joilla on vähemmän ystäviä, ovat keskimäärin onnettomampia.
  • Pidä yhteyttä ystäviisi: lähetä esimerkiksi postikortti matkoilta, kirjoita tekstiviesti tervehtiäksesi, muista syntymäpäivinä ja ole tukena.
  • Ihmiset tuntevat olonsa 12-kertaa onnellisemmiksi niinä päivinä, kun he viettävät 6-7 tuntia ystävien ja perheenjäsenten kanssa.
  • Puhu ystäviesi kanssa tärkeistä asioista. Tutkimusten mukaan tunnemme olevamme läheisempiä ystäviemme kanssa silloin, kun jaamme heidän kanssaan merkityksellisiä asioita.
  • Lisätäksesi onnellisuuttasi, vähennä yksinoloaikaasi.
  • Eräässä tutkimuksessa ne opiskelijat, joilla oli paljon läheisiä ystäviä, sairastuivat flunssaan puolet pienemmällä todennäköisyydellä kuin ne, joilla oli vain vähän ystäviä.
  • Ystävien välinen luottamus voi olla terveydelle parempi vaihtoehto kuin perheenjäsenten välinen luottamus. Tutkijoiden mukaan tämä johtuu siitä, että perhesuhteet ovat yleensä monimutkaisempia kuin ystävyyssuhteet.
  • Kun sinulla on vaikeuksia edessäsi, pyydä ystäväsi apua. Ystävän läsnäolo saa elämän ylämäet tuntumaan tutkitusti loivemmilta.

Lue lisää faktoja ystävyydestä täältä.

Lue myös: 17 asiaa, jotka tapahtuvat, kun olet ollut jonkun kanssa ystävä ikuisuuden

Lähde: Happify

Kilpailut

Uusimmat