Yllättävä tulos: Lohtuseksi voi vain pahentaa asioita

30.04.2015 08:15 - Eeva Rajala

Lohtuseksin harrastaminen jakaa mielipiteet tiukasti kahtia: toiset harrastavat sitä, toisille se ei tulisi mieleenkään.

Monet pitävät lohtu- tai kostoseksiä hyvänä selviytymiskeinona eron tuskasta, selviää tuoreesta Missourin yliopiston tutkimuksesta.

Women's Health -lehden mukaan tutkimuksessa 35 prosenttia yliopiston opiskelijoista kertoi harrastaneensa lohtuseksiä uuden henkilön kanssa neljän viikon sisällä erosta. Seksiä harrastettiin nimenomaan sen vuoksi, että oma itsetunto kohoaisi ja erokipu lieventyisi. Lisäksi lähes yksi neljästä sanoi harrastaneensa seksiä uuden ihmisen kanssa saman ajan sisällä, jotta voisi nimenomaan kostaa entiselle.

Tutkijoita ei yllättänyt se, että jätetyt henkilöt kokivat itsensä vihaisiksi ja ahdistuneiksi. Jätetyt harrastivat myös suuremmalla todennäköisyydellä seksiä jonkun uuden henkilön kanssa kuin muut.

Lohtuseksi voi vaikeuttaa eteenpäin pääsyä

Seksin käyttäminen pahan olon niin sanottuna poistoputkena ei kuitenkaan ole välttämättä hyvä idea. Tutkimuksessa nimittäin selvisi, että henkilö jää tunnepuolella vielä pidemmäksi aikaa kiinni entiseen kumppaniinsa, jos hän käyttää seksin polttoaineena vielä sisällään vellovia surun ja vihan tunteita.

Ne, jotka harrastivat lohtu- tai kostoseksiä negatiivisten tunteiden vallassa, olivat kahdeksan kuukauden jälkeen suuremmalla todennäköisyydellä vielä sinkkuja, kuin ne, jotka harrastivat seksiä positiivisemmalla asenteella.

Tutkija Lynne Cooper neuvookin eronneita käsittelemään ensin negatiiviset tunteet alta pois, ja vasta sitten on aika seksin. Näin henkilö pääsee nopeammin irti häntä satuttaneesta erosta ja jatkamaan uusiin ihmisiin tutustumista.

Lue myös: Suosituin aika harrastaa seksiä selvitettiin - täysin eri miesten ja naisten mielestä

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat