4 hiilihydraattimyyttiä, joihin ei kannata uskoa

28.08.2014 14:11 - Heli Thoren

Onko peruna pahasta? Entä onko hiilihydraatteja hyvä syödä ennen urheilua?

Hiilihydraatit ovat monilla laihduttajilla kielletyllä listalla, vaikka toisinaan painonpudotuksen kannalta niitä voi olla hyväkin syödä. Womens Health Magazine listasi neljä yleistä hiilihydraattimyyttiä, joihin ei kannata uskoa:

1. Perunat ovat pahasta

Perunat sisältävät hiilihydraatteja, mutta ne sisältävät myös monia muita tärkeitä ravintoaineita - myös painonpudotuksen kannalta. Yksi peruna sisältää esimerkiksi kuituja 11 prosenttia päivän tarpeesta. Perunasta saat myös urheilua ja painonpudotusta tukevaa magnesiumia.

2. Hiilihydraatit nostavat verensokereita vauhdilla

Kokojyvätuotteet eivät tee verensokeritasoihin piikkejä, vaan päinvastoin pitävät verensokerit tasaisena. Näin et tule ahmineeksi kovassa nälässä turhaan liian suuria määriä, ja olo on muutenkin parempi kuin verensokereiden heitellessä.

3. Hiilihydraatteja ei kannata syödä ennen treeniä

Jos keho ei saa tarpeeksi hiilihydraatteja poltettavaksi, ei treeni ole yhtä tehokas kuin niitä syödessä. Tämän vuoksi, vaikka pyrkisitkin karppaamaan ja syömään hiilihydraatteja mahdollisimman vähän, on tärkeää syödä hyviä hiilareita ennen treeniä.

4. Korvaa sokeri makeutusaineilla

Vaikka sokeriakaan ei ole hyvä syödä suuria määriä, eivät keinotekoiset makeutusaineet välttämättä auta painonpudotuksessa. Harvard School of Public Health -yliopiston teettämän tutkimuksen mukaan keinotekoiset makeutusaineet voivat pahimmillaan sekoittaa kehon kalorinkulutusta ja jopa näin nostaa painoa.


On joitain ruoka-aineita, joita kannattaa syödä, kun haluaa pudottaa painoa. Lue niistä lisää täällä.


Lähde: Womens Health Magazine

Kilpailut

Uusimmat