5 keinoa, joilla liikunnasta voi tehdä hauskempaa

23.07.2014 10:44 - Linda Arponen

Ajatteletko urheilun olevan pelkkää tuskaa ja raatamista?

Urheilemaan lähteminen voi tuntua tylsältä ja väsyttävältä varsinkin silloin, jos sitä ei ole tehnyt pitkään aikaan. Toisaalta myös ahkerimmat treenaajat saattavat joskus kyllästyä samoihin liikuntarutiineihin.

Urheilun hyödyt ovat tuttuja kaikille. Jos liikunnasta ei kuitenkaan nauti, on todennäköistä, että sitä myös jossain vaiheessa luopuu.

Hyvä uutinen on silti se, että urheilustakin voi tehdä hauskaa, esimerkiksi alta löytyvillä keinoilla.

Kuuntele oikeanlaista musiikkia

Musiikki tekee liikunnasta helpompaa. Kuunnelluilla kappaleilla on kuitenkin merkitystä. Erään tutkimuksen mukaan silloin, kun musiikin rytmi menee yhteen urheilun kanssa, tulee liikunnasta tehokkaampaa. Musiikki auttaa myös hiljentämään päässä sen äänen, joka käskee lopettamaan.

Ota mukaan treenikaveri

Erään tutkimuksen mukaan naiset, jotka urheilivat ystävän kanssa tai ryhmässä, liikkuivat tehokkaammin. Tutkimuksessa todettiin myös se, että ystävät tekevät liikunnasta hauskempaa. Muista valita kuitenkin oikeanlainen ystävä. Paras on sellainen, joka on energinen, pirteä ja yhtä innostunut urheilutavoitteiden saavuttamisesta kuin sinä.

Pelaa jotakin

Urheilulajit, joita voi ikään kuin pelata, kuten tennis tai koripallo, siirtävät ajatukset töistä hauskanpitoon. Tällaiset lajit vaativat mukaan myös toisia ihmisiä, mistä on tosiaan hyötyä ja hupia. Voit miettiä esimerkiksi lapsuuttasi; mistä lajeista pidit silloin? Jos palaat takaisin kyseisiin lajeihin, voi sinulla luultavasti olla myös hauskempaa.

Kokeile videopelejä

Eri pelikonsolit tarjoavat nykyään erilaisia liikuntapelejä, jotka ovat todella hauskoja ja suosittuja. Peleissä on myös se hyvä puoli, että niillä voi yleensä seurata edistymistään, kuten poltettuja kaloreita. Tällä tavoin pelit kannustavat myös treenaamaan entistä enemmän ja kovemmin. Tällaisia pelejä on paljon erilaisia ja niitä on saatavilla esimerkiksi Nintendo Wii:lle ja Xbox Kinect:lle.

Tee muutoksia

Rutiinit ovat hauskanpidon vihollisia. Jos treenaat aina kotona, mene välillä jonnekin muualle. Vaihtele kuntosaleja, kävele eri reittejä. Anna aivoillesi mahdollisuus keskittyä uusiin asioihin, kuten vaikkapa uusiin urheilulajeihin.

Olemme kertoneet aiemminkin siitä, kuinka liikunta on tehokkaampaa rakkaan ihmisen kanssa. Lue juttu täältä.

Lähde: Renegade Health

Kilpailut

Uusimmat