Asiantuntija kertoo: Onko tipaton kuukausi hyödyllinen?

16.07.2014 13:48 - Laura Sulkava

Tipattoman tammikuun lisäksi samanlaiset alkoholittomat kampanjat ovat yleisiä kesälomien jälkeen. Vaikka tapa on yleinen, se ei välttämättä ole paras vaihtoehto pidemmän päälle.

Australialaisen alkoholitutkimussäätiön ja koulutuskeskuksen toimitusjohtaja Michael Thornin mukaan tipattomia kuukausia parempi vaihtoehto on olla täysin juomatta alkoholia muutamia päiviä viikossa, joka viikko ympäri vuoden.

Kuukausi juomatta saattaa antaa harhaisen mielikuvan, että se korjaisi pitkällä aikavälillä syntyneen ongelman. Vaikka varmasti normaalin alkoholinkulutuksen rajoissa olevalle kuukausi saattaa olla virkistävä, joillekin se voi olla tekosyy palkita itsensä kuivan jakson jälkeen entistä suuremmalla määrällä.

-  Se on kerta kaikkiaan väärin ajateltu, että kuukauden juomattomuuden jälkeen, on hyvä syy palkita itsensä. Nämä ovat nimittäin ongelmia, jotka kasaantuvat ajan kuluessa, summaa Thorn.

Suurin ongelma alkoholin vähentämiselle on usein sosiaalinen paine. Ihmiset kyselevät, miksi muka et juo tai mikä on vialla. Heidät pitää usein opettaa siihen, että voit olla hauska selvin päinkin. Oppiminen taas saattaa viedä aikaa, mutta on sen arvoista.

Kuukauden alkoholittomuudella voi oppia vähentäntämään, mutta se ei onnistu kaikilta. Tipatonta kannattaakin ajatella enemmän uuden elämäntavan aloituksena eikä niinkään haasteena tai saavutuksena.

Jos haluat ymmärtää alkoholismia ja alkoholistia paremmina, katso aikaisemmin aiheesta julkaisemamme juttu tästä.

Lähde: News.com.au

Kilpailut

Uusimmat