Haaveiletko hoikistumisesta? 6 asiaa, jotka sinun tulee tietää ennen laihduttamista

23.10.2014 11:12 - Heli Thoren

Laihtuminen lähtee korvien välistä. Asiantuntijat kokosivat yhteen vinkit, joilla teet painonpudotuksesta mahdollista.

Ennen hoikistumista sinun olisi hyvä oivaltaa muutama asia. Painonhallinta-asiantuntijat kokosivat kaikille laihduttamista suunnitteleville listan asioista, mitkä tulisi sisäistää jo ennen dieetin aloittamista:

1. Elämäntapasi täytyy tukea laihtumista

Ihmiset haluavat laihtua nopeasti, mutta eivät ymmärrä, että kyse on sitoutumisesta ja elämäntapamuutoksesta. Esimerkiksi, jos uusi ruokavaliosi vaatii jatkuvaa kokkaamista, jaksatko sitoutua siihen puoleksi vuodeksi? Oman elämäsi tulee tukea hoikistumistasi.

2. Sinun ei tarvitse olla täydellinen

Anna itsellesi kiitosta jokaisesta muutoksesta, jonka onnistut tekemään - pienistäkin. Sinun ei tarvitse olla täydellinen ja syödä täydellisen terveellisesti päivittäin. Etene pienin askelin ja kiitä itseäsi.

3. Älä lopeta, kun paino putoaa

Kun pääset ihannepainoosi tai lähestyt sitä, jatka samaa rataa. Monet palaavat pikku hiljaa vanhoihin tapoihinsa ja kilot karttuvat taas. Muista jatkaa terveellisemmällä polulla myös hoikistumisen jälkeen.

4. Älä vertaile

Unohda muihin vertaaminen. Sillä ei ole mitään väliä, miten muut syövät tai kuinka nopeasti he laihtuvat. Pidä kiinni omasta tavoitteestasi ja keskity siihen.

5. Painon putoaminen hidastuu

Jos aiot pudottaa painostasi paljon, yleensä alussa kilot karisevat nopeasti ja sitten hoikistuminen hidastuu. Älä menetä toivoasi. Se kuuluu asiaan. Jatka syömällä hyvin ja liikkumalla.

6. Terveysruoassakin on kaloreita

Vaikka ruoka on terveellistä, se ei silti tarkoita, että voit syödä sitä mielin määrin. Monilla hoikistumista tavoittelevilla käy niin, että he ostavat vaikkapa kevytjuustoa ja syövät sitä huomattavasti enemmän. Myös esimerkiksi terveellisessä avokadossa on paljon kaloreita, eikä sitä voi popsia mielin määrin.

Lue myös: 3 asiaa, joista sinun tulee luopua, jos haluat hoikistua pysyvästi.


Lähde: Womens Health Magazine

Kilpailut

Uusimmat