Haluaisitko parantaa hyvinvointiasi? Seuraavilla vinkeillä näet muutoksen jo kuukaudessa

25.05.2015 22:45 - Tiina Svensk

Haluaisitko muuttaa elämäntapojasi, mutta et tiedä mistä aloittaa? Kun laitat seuraavat perusasiat kuntoon, mielialasi ja hyvinvointisi kohenevat nopeasti - jo kuukauden aikana näet muutokset!

Terveellisen elämän rakennuspalaset ovat varmasti meidän kaikkien tiedossa: Syö hyvin, juo paljon vettä, liiku päivittäin ja hymyile paljon. Kaikki nämä kuulostavat helpoilta toteuttaa, mutta miksi elämäntapamuutosten laittaminen käytäntöön on meille useimmalle lähes mahdottomuus?

Sen sijaan, että yrittäisit muuttaa aivan kaiken kerralla, lähde etenemään pienin askelin. Ota seuraavat vinkit käytäntöön tulevan kuukauden aikana:

1. Etsi sinulle sopiva ruokavalio

Erilaisia dieettejä ja ruokavaliotrendejä on tarjolla lukemattomia: Siinä missä toinen kaverisi karppaa, toinen suosii rasvatonta ruokavaliota ja kolmas vannoo paleo-dieetin nimeen. Jokaisen keho on kuitenkin erilainen, ja se, mikä sopii toiselle, ei välttämättä ole hyväksi juuri sinulle.

Kuuntele siis kehoasi. Millainen työ sinulla on? Entäpä treenitottumukset? Muodosta oma ruokavaliosi kehosi tarpeiden mukaan, äläkä pelkää yhdistellä vaikutteita eri ruokavalioista. Sinun ei tarvitse esimerkiksi alkaa täysin vegaaniksi, mutta voit silloin tällöin suosia vegaani-ruokavalion vaihtoehtoja.

Oikea ruokavalio on kaiken perusta, sillä se vaikuttaa olotilaasi kokonaisvaltaisesti - mielialasta ulkonäköön.

2. Rauhoita mielesi

Monet hyvinvointivalmentajat vannovat mindfulness-harjoitusten ja kurssien nimeen, eikä syyttä. Mietiskelyn ja mielen rauhoittamisen harjoittamista ei kannata  väheksyä. Kun olet huolehtinut ensin kehostasi, on aika keskittyä mieleen. Meillä ihmisillä on tapana huolehtia kaikesta mitä tapahtui, on tapahtumassa tai tapahtuu parhaillaan.

Jatkuva huolehtiminen ja asioiden ylianalysoiminen on stressaavaa, eikä rasita ainoastaan henkisesti - myös keho kärsii jatkuvasta huolehtimisesta. Meditaatio ja mindfulness-harjoitukset palauttavat sinut takaisin tähän hetkeen.

Mindfulness-harjoitusten ja meditaation hyötyjen lista on loputon: Unenlaatusi paranee, olet kiitollisempi ja opit hyväksymään itsesi.

3. Herää aikaisemmin

Aamuherätykset eivät välttämättä ole sinun juttusi, mutta kaikkeen voi tottua. Omaa unirytmiään voi muuttaa jo 21 päivän aikana, joten anna itsellesi aikaa tottua aikaisempiin herätyksiin - pikkuhiljaa voit jopa alkaa nauttia niistä.

Kun heräät aikaisemmin, saat enemmän aikaiseksi päivän aikana. Kun ehdit tehdä enemmän asioita, jotka odottavat hoitamistaan, myös mielesi rauhoittuu ja sinulla on enemmän aikaa nauttia vapaa-ajastasi. Kun huomaat, että teet enemmän ja saavutat tavoitteitasi, mielialasi nousee kohisten.

4. Hyödynnä teknologiaa

Yleensä meitä kannustetaan katsomaan älypuhelimen ruudun sijaan ympäröivää maailmaa, mutta teknologia ei ole täysin haitaksi.

Kannattaa hyödyntää teknologia, joka on helposti tarjolla ja käytettävissämme missä vain, milloin vain. Sen sijaan, että selaisit vain Instagramia ja Twitteriä, voit ladata sovelluksia, jotka ohjaavat sinut läpi joogatunnin - ja vieläpä omassa olohuoneessasi! Sovellusten tarjonta on loputon: Älypuhelimen avulla voit löytää uusia terveellisiä reseptejä tai opetella uutta kieltä.

Älä siis epäröi tarttua älypuhelimeesi hyvinvointisi parantamiseksi.

Lue myös: Detox-vinkit jokaiseen päivään: Puhdista kehosi lempeästi

Lähde: Elite daily

Kilpailut

Uusimmat