Haluatko saavuttaa sisäisen rauhan? 10 tärkeää neuvoa

12.04.2014 11:15 -

Sisäinen rauha on joskus vaikeaa löytää. Näillä kymmenellä vinkillä rauhoittuminen voi olla helpompaa.

Mielenrauha voi olla mahdollista saavuttaa, kun katselet kaunista vuoristomaisemaa hiljaisuudessa. Arjessa hiljentyminen voi kuitenkin olla hankalaa. Millaisia ovat keinot löytää rauha kiireisen arkemme keskeltä?

Alla kymmenen keinoa, joista voi löytää helpotusta stressin ja kiireisyyden poistoon.

1. Hymise

Kiitollisuuteen liittyvä mantra, jossa hymistään: "ho'oponopono", liittyy havaijilaiseen rituaaliin. Mantra tarkoittaa: "Olen pahoillani, anna anteeksi, rakastan sinua, kiitos". Tämän lauseen toistaminen kerta toisensa jälkeen auttaa helpottamaan vihaa ja voi jopa auttaa alentamaan verenpainetta, kun olet vihainen.

2. Tuoksuttele

Eteeriset öljyt tuoksuvat taivaallisilta. Ne ovat voimakkaita tuoksuja, jotka on valmistettu tislaamalla suoraan kasveista. Aromaterapiassa eteerisiä öljyjä käytetään muun muassa mielialan kohottamiseen.

3. Hymyile

Liikenneruuhkassa ei yleensä paljon hymyilytä. Psychological Science -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan jo pelkkä hymyily ruuhkassa alentaa kehon reagointia stressiin ja rauhoittaa rattiraivoa. On todistettu tieteellisesti, että hymyilemällä ja ajattelemalla positiivisesti voit saavuttaa aiempaa tyynemmän mielentilan.

4. Vietä aikaa puutarhassa

Hollantilaiset tutkijat selvittivät, että puutarhanhoito on jopa tehokkaampi stressin lievityskeino kuin lukeminen. Toukokuu onkin parasta aikaa viettää ulkoilla ja hoitaa puutarhaa. Brittiläisestä tutkimuksesta nimittäin selvisi, että maan mikrobit vaikuttavat aivoihin mielialaa kohottavasti.

5. Seuraa kissan esimerkkiä

Kun heräät seitsemältä aamulla ja venyttelet kuin kissa, olet onnellisempi, toteaa englantilainen tutkimus. Joogassa pyritään venytysten kautta samaan, minkä kissat taitavat luonnostaan. Aamuiset pitkät venytykset rentouttavat kireitä lihaksia ja mieltä.

6. Meditoi ulkona

Meditoinnin vaikutuksista aivoihin ja stressin lievittämiseen on tehty useita tutkimuksia. Niissä todetaan säännöllisen meditoinnin jopa pienentävän sitä aluetta aivoissa, joka on yhdistetty ahdistuneisuuteen. Vastaavasti meditoinnin taas todettiin suurentavan aluetta, joka liitetään tunteisiin ja muistiin. Jos meditoit ulkona, henkiset voimavarasi kasvavat jopa sisällä meditointia enemmän, mikäli skotlantilaista tutkimusta on uskominen.

7. Tapaa ystäviä

Ystävien kanssa oleskelu, pelien pelaaminen tai muu toiminta auttaa jo itsessään saavuttamaan rauhallisemman olotilan. Ystävät, jotka tekevät sinut onnelliseksi, auttavat sinua jopa löytämään sisäisen rauhasi.

8. Kokeile ruusujuurta

Luontaistuotteissa on monia mielenkiintoisia vaihtoehtoja stressin lievitykseen. Ruusujuuren on todettu auttavan stressin, masennuksen ja väsymyksen oireisiin. Koska kyseessä on voimakas kasvi, voi se joillain ihmisillä aiheuttaa jopa unettomuutta ja ärsyyntyneisyyttä. Ruusujuuri sopii käytettäväksi parhaiten tilanteessa, jolloin muut stressin lievityskeinot eivät tehoa.

9. Herätä itsesi hetkeen

Aseta hälytys kännykkääsi tai herätyskelloosi, jotta lopettaisit kaikki askareet juuri sillä hetkellä. Askareidensa keskeyttäminen ja itseensä keskittyminen auttavat elämään hetkessä. On jopa olemassa älypuhelin-applikaatioita, joissa buddhalainen kello soittaa tietyn väliajoin. Tämä auttaa keskittymään hetkeen.

10. Liiku

Urheilun on todettu auttavan stressaavien tilanteiden käsittelyssä. Wyoming yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa puolen tunnin urheilusuorituksen jälkeen koehenkilöt eivät reagoineet stressitilanteeseen yhtä voimakkaasti kuin ihmiset, jotka eivät urheilleet.

Uutisoimme aiemmin hyvän olon hengitysharjoituksesta. Artikkeliin pääset tästä.

Lähde: Prevention

Kilpailut

Uusimmat